Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Plenković riskira da ga optuže kako popušta Sloveniji

Iako je postupak kompromitiran, presuda za nas nije loša. To zahtijeva oprez

Komentari 54

DA
damascus
17:43 18.09.2017.

Već je postala Plenkovićeva mantra kao i njegovih novinarskih prišepetlji, da je arbitraža za nas relativno povoljna. To uopće nije točno, Slovenci su imali strategiju postavljanja iracionalnih maksimalistički zahtjeva na kopnu i moru znajući da ništa ne mogu dobiti, alili su zato sav koruptivni potencijal stavili na more, na savudrijsku valu i tu prevarom uspjeli. Zato je i prije, već usuglašena i dogovorena granica na kopnu, naknadno ipak postala sporna da bi prikrila želju samo da se zagrabi u naše more. Da nije tako, pristali bi na redovite međunarodne sudove, a kada su nas prisilili na arbitražu, tobože su hinili spornost kopnene granice, jer, da je u arbitražu ušla samo morska granice, ne bi uspjeli. Ovako je rješeno, nešto nama, nešto njima, a zapravo su u svemu uzeli samo nama. A onda biznis domoljubi, koje HRT svakodnevno promovira (Čačić i Beljak- zamisli Beljaka , maloga lopova koji nebi smio ni primirisati politici) govore Plenkovićevu javno neizrečenu priču o dva hampera vode u vali. Sramotno. Od Korosične veleizdaje, do ovoga sada!

VL
KA
kajinx
18:09 18.09.2017.

...presuda za nas nije loša!!! Samo ovo je dovoljno za optužbu za veleizdaju.

VL
Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
17:19 18.09.2017.

briselski sluga pupijev vazal izdajica HR

VL
ST
stefj
17:42 18.09.2017.

Eh, očekivano je da će krenuti medijske priče da presuda za naš nije loša. Možda nije loša ako se gleda prema tome što su Slovenci tražili, no izuzetno je loša ako se gleda međunarodno pravo. Nema tog suda koji bi Sloveniji dodijelio 3/4 zaljeva... Možda bi dobili maksimalno 2/3 radi veće naseljenosti s njihove strane i to je to... Tak da ako nismo pristali na arbitražu onda nismo, ako smo kapitulirali, onda jesmo. Nema možda ili nešto između... Plenković u pregovore kreće kao da priznaje arbitražu, samo pokušava ušičariti ribolovnu dozvolu za Savudrijske ribare. I to je to, očito popušta, samo se gleda kako to zamotati u celofan i kroz medije servirati građanima...

VL
DU
Deleted user
17:31 18.09.2017.

Bit će zanimljivo čitati komentare... ;)

VL
MA
marijaqwer
19:00 18.09.2017.

Sva Plenkovićeva diplomatska vještina i iskustvo svodi se na uvjeravanje hrvatskih građana da je arbitražna odluka povoljna za Hrvatsku. Teško je izgubljeno more prikazati kao dobitak. Proširenje ribolovnog područja nije isto što i gubitak teritorija tj suveriniteta.

VL
BO
boris
18:15 18.09.2017.

Ma sta ste uopće mislili, on svima popušta, "ne zeli proteste' (ljevičara) svojih

VL
Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
18:49 18.09.2017.

Arbitraža nije loša za vas iz Večernjaka koji ste austrijske novine. Naravno da vama odgovara pristup otvorenom moru samo preko jedne, umjesto preko dvije države. Pazite što pišete.

VL
KA
kajinx
18:09 18.09.2017.

...presuda za nas nije loša!!! Samo ovo je dovoljno za optužbu za veleizdaju.

VL
Avatar Maršal_Vučko
Maršal_Vučko
18:07 18.09.2017.

Moram priznati da je ovaj Hdz sa Plenkovice postao prava partija. Ja imam odlicnu komunikaciju sa Plenkovicem i Kitarevicevom (dostavljam joj pisma od Voje). Meni je bilo tesko komunicirati sa onim desnicarem Milanovicem...

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
18:28 18.09.2017.

Treba izaći iz te umjetne tvorevine EU. Dati ultimatum EU. Ili ćete primijeniti međunarodno pravo kopna i mora, eventualno spor dati na sud u Hamburg ako se mi sa time složlimo, ili Hrvatska ide van iz EU i okreće see na Istok. Dosta je tih malverzacija, ultimatuma, kupovina ispod stola i svega ostalog pokvarene demokratske Europe. Tako se treba postaviti toj EU, a ne cijelo vrijeme raditi kako ona želi. Samo kada se sjetim što su nam sve radili samo da ne budemo njihov član kada smo trebali biti, a to je bilo davno prije 2013 god.

VL
DR
droza
22:44 18.09.2017.

"Premijer Plenković napokon je uspio u fokus medija staviti temu na kojoj bi mogao pokazati svoj diplomatski potencijal" Jedno se ovoj gospođi doista mora priznati. Gospođa Puljić Šego doista je majstor spletkarenja i podmetanja. Pa dobro gospođo Šego, kako je to Plenković gurnuo ovu temu u fokus javnosti? Tema razgraničenja i arbitražnog postupka u fokusu je javnosti i nametnuta nam je, poradi opće poznatih okolnosti, bio na čelu Vlade Plenković ili bilo tko drugi. Međutim ovakvim izokrenutim pristupom, ova vrla novinarka "kupila" si je prostor i vrijeme u kojemu će moći "opravdano" napadati Vladu i premijera nakon dogovorenog sastanka sa gospodinom Cerarom. Naravno da se ovaj problem na tome sastanku neće riješiti, ali ćemo tada, uvjeren sam, čitati članke ove gospođe u kojima će se svim silama truditi prikazati premijera Plenkovića i vanjsku politiku RH, nesposobnom. Naravno u tim svojim člancima, gospođi Šego, svesrdno će pomagati visoko pozicinirani, neimenovani izvori sa svojim insajderskim izvješćima.

VL
DU
Deleted user
20:01 18.09.2017.

Koga Plenkovic predstavlja? izgleda samog sebe.

VL
OP
osmica.press
20:08 18.09.2017.

Slovenska agentica je očito - lobirala, što nije nezakonito, a Hrvatska je to proglasila kontaminaciju. Logično je,da je i Hrvatska lobirala,a to je "tajna". Hrvatska je poslala, namjestila špijunažu, što je (po slovensko) zavrženo dejanje (nešto najslabije). Očito je trebaloo nešto naći, da se ruši arb. postupak i aku mu predsjedava iztaknuti pravnik. Mislim, da će Hrvatska morati samokritički priznati, da je svemu kriv nekadašnji predsednik vlad (SDP) (a ne slovenska "agentica". Rješavanje situacije je krenulo v pravilan pravac. Slovenci i Hrvati smo susjedi. Drug drugom si trebamu pomagati. I ja (Štefan Sobočan iz Lendave) treban pomoč hrvatskog lektora jer slabo vladam hrvatski.

VL
Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
17:42 18.09.2017.

kako jovana pusis sevo sve zna?

VL
DU
Deleted user
18:47 18.09.2017.

Neću više komentirati ništa što je u svezi sa Velikim Vođom. Uzaludan je to posao pored ovakvih birača u RH.

VL
GV
golub Vaso
19:12 18.09.2017.

Anemija će sve napraviti za stolicu u Bruxellesu

VL
NE
Netko92
17:30 18.09.2017.

Podili na dva jednaka dila i gotovo, zar za ovo triba sud!?

VL
Avatar unačelu
unačelu
19:56 18.09.2017.

Haha, ma odma se na prvu vidi da je presuda puno bolja za nas nego za Slo. Mi se trebamo odreć samo malog dijela svog mora da bi dobili dio našeg kopna. Slovenci se ipak moraju odreć puno većeg komada našeg kopna da bi dobili manji dio našeg mora. Bem te tehniko kad te volovi vuku

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
19:46 18.09.2017.

Sad Plenković i Nonjo naturaju naciji, kao super smo prošli, naši ribari smjeti će ribariti u hrvatskom moru. Izdajnička politika. Stvar se pokušava nametnuti kao problem ribara, a ne kao otimanje hrvatskog teritorija. Past će Vlada.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.