Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donošenje zakona

Plenković, Reiner i Petrov dogovaraju proceduru

13.09.2016., Zagreb - Nakon vise od 4 sata zavrsili su pregovori HDZ-a i Mosta o formiranju nove Vlade. Pregovori su se odrzali u sredisnjici HDZ-a na Trgu zrtava fasizma. Bozo Petrov, Andrej Plenkovic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
11.10.2016.
u 10:42

„Želimo perfektuirati upravo te dogovore, vidjeti proceduralnost sa službama Hrvatskog sabora, s aktualnim predsjednikom Sabora, što je realno i u kojem roku“, rekao je Plenković

Mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković naći će se prije podne sa sadašnjim i budućim predsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Reinerom i Božom Petrovim, a na sastanku u središnjici HDZ-a trebala bi biti dogovorena procedura po kojoj će se donositi zakoni koje je Most istaknuo kao "jamstva" čije bi donošenje trebalo prethoditi potvrđivanju nove Vlade.

Plenković je u ponedjeljak, gostujući na RTL-u, kazao kako će se na sastanku razgovarati upravo o proceduri po kojoj bi se trebali donijeti zakoni o čijem je meritumu, kako kaže, postignut načelni politički konsenzus.

– Želimo perfektuirati upravo te dogovore, vidjeti proceduralnost sa službama Hrvatskog sabora, s aktualnim predsjednikom Sabora, što je realno i u kojem roku – rekao je Plenković.

 Naglasio je da, kao pravnik i legalist, želi da se poštuje procedura.

– Naravno, ako je to moguće, naći ćemo način da se zadovolji i procedura i politički prioriteti Mosta u ovom trenutku – kazao je Plenković.

Most je u kampanji za nedavne parlamentarne izbore najavio da će suradnju u budućoj Vladi uvjetovati sa sedam točaka, među kojima su uvođenje tri preferencijalna glasa na parlamentarnim izborima, dodatno ograničavanje izdvajanja lokalne samouprave za zaposlene, izmjena Ovršnog zakona, smanjivanje prava dužnosnika po isteku mandata i kažnjavanje zastupnika koji neredovito dolaze na sjednice.

Donošenje tih zakona trebalo je prethoditi potvrđivanju nove Vlade u saboru, no čelnik Mosta Petrov u ponedjeljak je poručio kako Most, u slučaju da se pokaže kako je za spomenute zakone potrebna dulja procedura, ipak neće kočiti formiranje nove Vlade.

– Ako postoji opcija da će se zbog procedure trebati čekati na formiranje Vlade i mjesec dana, mi nećemo kočiti formiranje Vlade. Nismo protiv ideje da se u međuvremenu formira Vlada – rekao je Petrov.

Komentara 5

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
10:55 11.10.2016.

Ne mogu vjerovati da nitko ne kuži, ili nikoga ne zanima, ili misli da nije bitno to koliko je Božo Petrov karakterno i psihički problematična osoba. Čovjek jednostavno nije u stanju egzistirati ako nije apsolutni vođa. Svakome tko mu je u Mostu stao na put eliminirao je brže nego što je Staljin eliminirao svoje protivnike, u prošloj vladi je ucjenjivao i nikako nije htio dopustiti da Karamarko (ili Milanović) bude premijer, na kraju je osigurao da on i Karamarko budu zajedno šefovi s premijerom Oreškovićem kao lutkom na koncu, pa mu čak ni to nije odgovaralo nego je išao na eliminaciju Karamatka, a ovoga puta nije htio biti drugi čovjek vlade, nego je izabrao biti prvi čovjek Sabora. Imati takve crte osobnosti u tim godinama, i to prije nego što je išta napravio u životu, definitivno spada na listu medicinskih dijagnoza.

KA
KaNiDora
11:43 11.10.2016.

Božo Petrov nema iza sebe ništa osim onoga što ima na desetine tisuća obrazovanih Hrvata - profesiju. U politici ne znamo ništa o njemu osim ucjena, ultimatuma. To može biti dobro a i ne mora. Tek ćemo vidjeti što znaa i koliko može ali se bojim da nije kapacitet kakvim se želi predstaviti. Iako u našoj politici je sasvim dovoljno biti pošten da bi napravio koran naprijed jer su svi političari do sada imali reference ali su bili obični mutljaroši, karijeristi i lopovi. Pojava Petrov u takvom okružju je pozitivna. Vidjet ćemo dokle i koliko dugo. Daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti tko jei kakav je.

AU
aunick
12:55 11.10.2016.

Petrov je pokazao da su Hrvati lako povodljivi i lako zavodljivi. Hoce li ovih 5 ili ti 7 uvijeta uciniti Hrvatsku b oljom i naprednijom to zna samo Bozo jer on tako tvrdo vjeruje, jer nezna zna nista bolje. Bozo misli da je otkrio svetu vodu i sad je na redu skropljenje. Bozo, ja sam vjernik ali naivac nisam. Pusti ljude da rade on i sto znaju i umiju. Opet ce vlada da tetosi i mazi Bozu jel ako ne onda je dreka i frka. Bozi pi savjetovao da malo porazgovara sa svojin starijim kolegom iz struke, jer moze da dobije dosta savijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije