Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMIZIRANJE CIJEPLJENJA

Plenković o cijepljenju: Sada se imamo čime braniti, a bilo je trenutaka kada nismo imali

Zagreb: Andrej Plenković sastao se sa izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj
Patrik Macek/PIXSELL
05.07.2021.
u 19:17

- Nije isto plaća i potpora. Mi ne govorimo da netko neće dobiti plaću - istaknuo je

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je nakon današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a da će pronaći zakonsku osnovu za vezivanje državnih potpora i cijepljenja.

- Nije isto plaća i potpora. Mi ne govorimo da netko neće dobiti plaću - istaknuo je.

Rekao je da je Covid kriza koštala hrvatske građane 34 milijarde kuna.

- Hrvatski porezni obveznici su izdvojili 34 milijarde kuna u proteklih 18 mjeseci. Osigurali smo mjere za plaće i pomoć poslodavcima, davanje kredita za likvidnost, zaustavljali ovrhe, napravili smo niz poteza, a stječe se dojam da zbog održavanja radnih mjesta gubimo iz vida kroz što smo prošli. Sada smo u fazi da je epidemiološka situacija dobra. Da bismo je održali moramo dinamizirati cijepljenje - kazao je ocijenivši da trenutna procijepljenost nije dovoljna.

- Ako želimo biti turistička zemlja koja želi prihode, to zahtjeva minimum doprinosa svakog od nas. Država je osigurala cjepiva za svakoga. Želimo dignuti svijest da se ovo sve ne događa slučajno. Nikome ništa ne namećemo, ali moramo biti svjesni da imamo jedan broj ljudi koji ne znam što čeka, koji ne daje taj doprinos. Ovo je jedan od načina - smatra Plenković.

Dodao je da je Vlada osigurala enormna sredstva da bi smanjila štetne posljedice krize, te da mole ljude sada da daju jedan mali doprinos. Smatra da su posljedice velike, teške i ostat će dugo s nama.

- To je kao da vas netko stalno tuče, a vi se ne branite. Sada se imamo čime branite, a bilo je trenutaka kada nismo imali - komentirao je odbijanje cijepljenja.

Upitan o Zakonu o trgovini i novoj regulaciji rada nedjeljom, kazao je:

- On je u proceduri javnog savjetovanja. Veliki broj naših sugrađana podržava da se nedjeljom ne radi osim u iznimnim situacijama. Mi smo predložili 16 radnih nedjelja. Ideja je u savjetovanju. Očekujem da svi koji imaju druge ideje predlože.

Ključne riječi

Komentara 97

Avatar Hesus
Hesus
19:43 05.07.2021.

doso sam samo procitat kmecanje ravnozemljasa

VA
VadimMast5
19:36 05.07.2021.

Antivakseri će uništiti sezonu!

Avatar Hesus
Hesus
19:45 05.07.2021.

Nadam se da ce ravnozemljaši i ostali vrli strucnjaci dokazati da je cjepivo obogaceno nano cipovima,.....netrebate se cijepiti..... ........Onda cete imati ozbiljnih ogranicenja u daljnjem zivotu. ..........svatko ima izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije