Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Gradiška

Plenković: Projekt Slavonija ide jako dobrim tempom

Plenković prisustvovao svečanosti obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
16.04.2019.
u 16:12

Mi smo sada na 9,7 milijardi kuna ugovorenih sredstava kada je riječ o omotnici za Slavoniju, Baranju i Srijem. Dakle, od ukupno 18,5 milijardi ugovoreno je više od pola i pred nama je dakle nešto manje od 9 milijardi kuna za ugovoriti. Mislim da taj tempo ide jako dobro - rekao je Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je na 8. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški kako projekt Slavonija dobro napreduje. Prema njegovim riječima, od prošle sjednice u prosincu ostvaren je porast ugovaranja projekata od čak 1,23 milijarde kuna. Na sjednici u čijem je radu sudjelovala većina ministara predstavljene su dosad poduzete aktivnosti na gospodarskom oporavku istočne Hrvatske. 

- Bitno je da smo od svih ugovora koje smo do sada potpisali ostvarili napredak. Mi smo sada na 9,7 milijardi kuna ugovorenih sredstava kada je riječ o omotnici za Slavoniju, Baranju i Srijem. Dakle, od ukupno 18,5 milijardi ugovoreno je više od pola i pred nama je dakle nešto manje od 9 milijardi kuna za ugovoriti. Mislim da taj tempo ide jako dobro - rekao je Plenković.

Prema njegovim riječima, Vlada je u dosadašnjih dvije i pol godine mandata oformila okvir za prioritetnu politiku koji daje rezultate, dok je na makroekonomskom planu ostvareno nekoliko značajnih ciljeva.

Premijer je dodao kako je Vlada ju međuvremenu napravila i novu statističku klasifikaciju prostornih jedinica u RH, čime je ispravljena nepravda prema slavonskom gospodarstvu. 

- Mislim da je ova klasifikacija puno razboritija i korisnija za one koji žele investirati u ovaj dio Hrvatske - ocijenio je premijer te dodao kako je Hrvatska u dosadašnjem članstvu u EU iz EU proračuna povukla, 34,1 milijardi kuna, a u EU proračun uplatila 19,7 milijardi kuna. Na svečanosti u povodu Dana Brodsko-posavske županije Plenković je naglasio kako Vlada ne zatvara oči pred problemima koji postoje, od problema negativnog prirodnog priraštaja do činjenice da dio mladih i ljudi srednje životne dobi traži svoju šansu u EU. 

VIDEO Plenković: Ne zatvaramo oči pred problemima koji postoje u Slavoniji:

- Činjenica da su tamo prosječne plaće više nego ovdje tjera nas da što prije uhvatimo korak sa standardom života u drugim članicama EU - poručio je Plenković.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac naglasila je kako zahvaljujući Projektu Slavonija 575 slavonskih poduzeća dobiva potpore iz EU fondova, dodijeljeno je 2.468 stipendija, izgrađeno 645 kilometara kanalizacijske mreže u gradovima i općinama, dok je aktivnim mjerama zapošljavanja obuhvaćen velik broj građana, među kojima i 8.417 mladih do 29 godina. Po završetku sjednice svečano su potpisani novi ugovor usmjereni na razvoj turizma i gospodarstva na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Ključne riječi

Komentara 12

ZI
zip123
17:33 16.04.2019.

Hahahaha

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:01 16.04.2019.

projekt džamije po Hrvatskoj u punom tijeku!Du rovnik dobiva džamiju sa minaretom!

MA
marijaqwer
16:44 16.04.2019.

Slavonija je opustjela i osiromašila, a Plenković laže ne bi li dobio koji glas na izborima za EU. Od svih tih projekata novac odlazi izvođačima van Slavonije. Mostovi i ceste ne donose radna mjesta, tako da Slavonci nemaju ništa od tih ulaganja. Da Plenković laže dokaz je stanje u Slavonskom selima - koja redom odumiru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije