Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković primio biskupe: 'Predani smo provedbi ugovora s Vatikanom'

Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije izrazili su zadovoljstvo sastankom te važnost kontinuiranog dijaloga s Vladom i resornim ministarstvima na brojnim društvenim područjima
15. listopada 2019. u 20:59 28 komentara 1136 prikaza
Andrej Plenković ugostio predstavnike Hrvatske biskupske konferencije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas predstavnike Hrvatske biskupske konferencije (HBK), istaknuo je predanost hrvatske Vlade u provedbi međunarodnih ugovora sa Svetom Stolicom, a izaslanstvo HBK pozitivnim je ocijenilo napore Vlade na stvaranju uvjeta za gospodarski i društveni napredak.

Milan Bandić BANDIĆ PRIJETI 'Ili će se povećati plaće učiteljima i nastavnicima za šest posto ili više neće biti ove Vlade'

Sastanak je protekao u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi, a sugovornici su razmotrili aktualna društvena zbivanja te trenutno stanje suradnje hrvatske Vlade i Katoličke Crkve.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je predanost Vlade u provedbi međunarodnih ugovora sa Svetom Stolicom te se osvrnuo na rad Mješovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Republike Hrvatske", priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije izrazili su zadovoljstvo sastankom te važnost kontinuiranog dijaloga s Vladom i resornim ministarstvima na brojnim društvenim područjima. 

Pozitivnim su ocijenili napore Vlade na stvaranju uvjeta za opći gospodarski i društveni napredak, društveni optimizam te uključivo ozračje u hrvatskom društvu, izrazivši spremnost Katoličke Crkve da nastavi tome davati svoj doprinos, dodaje se u priopćenju.

Željko Uhlir UPOZORAVAJU PREMIJERA Pobuna 15.000 inženjera protiv Uhlira: tajnika prozivaju za mogući sukob interesa

U izaslanstvu HBK bili su nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić, nadbiskup  zagrebački kardinal Josip Bozanić, nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, biskup porečki i pulski Dražen Kutleša te biskup hvarski i generalni tajnik HBK Petar Palić.

Na sastanku u sjedištu Vlade RH sudjelovao je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, a uz predsjednika Vlade Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministar države imovine Mario Banožić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, naveli su iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

VIDEO Plenković o štrajku:

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Morany:

  ako se zalažete za ukidanje novca Katoličkoj Crkvi iz proračuna može! onda se prekida dotok i civilnom društvu, medijima i kulturi i umjetnosti i sportskim klubovima i organizacijama... nek svi živi od članarine!

 • jackiechan3:

  dok god se lijevi prijete zabranom vjeronauka u školi, neka što duže ove i sličnih vlada

 • Avatar lokalpatriot ri
  lokalpatriot ri:

  Kakav osmijeh ima Bozanić. Nije niti čudo, dobivati milijarde ovim robovlasničkim ugovorima za prodaju magle, ne plaćati nikakav porez...Katoličku smo crkvu oslobodili poreza na sve milodare, plaćamo sve njihove institucije i osoblje, a nema nikakvih izvještaja o financijama. Tko kaže ... prikaži još! da ne postoji raj na zemlji? Vjeronauk u školi?! Nije niti čudo da je sve više onih što misle da je Zemlja ravna ploča...