Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak parlamentarne većine

Plenković: Pratimo situaciju s cijenama goriva. Što se tiče struje i plina, sigurni smo do početka proljeća

Zagreb: Plenković i Dombrovskis obratili se medijima nakon sjednice Nacionalnog vijeća
Marko Lukunic/PIXSELL
12.10.2021.
u 14:34

– Što se tiče cijena nafte, znate da ona varira na tržištu, bilježimo rast cijena nafte. Ministri Ćorić i Marić dobili su zadatak da detaljno prate situaciju – kazao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije u Banskim dvorima nakon sastanka parlamentarne većine.

Cijena energenata i skok cijene goriva

"Razgovarali smo o toj temi. Jedna je stvar pitanje cijena struje i plina. Mi smo, kada je riječ o kućanstvima, sigurni do početka proljeća i u boljoj smo situaciji nego mnogi drugi, s te strane to je ohrabrujuća poruka. Što se tiče cijene nafte, znate da ona varira na tržištu, bilježimo rast cijene nafte. Ministri Ćorić i Marić dobili su zadatak da detaljno prate situaciju. Sutra će biti sastanak GSV-a i vidjet ćemo je li potrebna intervencija. Za to postoje alati. Pratimo situaciju s cijenama", kazao je premijer.

Na pitanje o psihološkoj granici, rekao je da nema psihološke granice. "Mi smo zatražili i od Komisije da, s obzirom na rast cijena energenata, predloži određeni niz mjera na europskoj razini. Kada je bila cijena benzina osam kuna, nitko ništa nije govorio", dodao je.

Komentirao je premijer i Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije koji je na prijedlog HDZ-a Roberta Šveba jednoglasno predložio za glavnog ravnatelja HRT-a.

"Što se tiče budućeg ravnatelja HRT-a, njega treba izabrati Sabor. Mislim da je imao najkvalitetniji program od svih koji su se javili na javni natječaj, da je predstavio svoje ideje na Odboru za medije. Očekujemo da radi na tome da se javni servis modernizira osobito u digitalnom obliku", kazao je. 

Situacija oko Zagrebačkog holdinga

"Oni su startali nedavno, dobili su veliku potporu građana Zagreba i vjerujem da je potrebno neko vrijeme svakome. Ovo što vidimo, jako je puno lutanja. Sada se nalaze pred izazovima, a oni lutaju, plutaju. Što se tiče toga tko tu posreduje, to neka oni kažu, a vi ste tu da propitkujete", kazao je premijer. 

Video: Udar na džepove građana: Gorivo je od danas znatno poskupjelo!

 

Ključne riječi

Komentara 35

FF
fang-fang
17:08 12.10.2021.

Obzirom na količinu vozila po gradskim prometnicama trebalo bi gorivo još poskupiti. Nemožes nikud otići od tih gužvi. Apsurdni ljudi, paštete u frižideru ali za cigare i gorivo uvijek ima.

TM
trade_mark
15:58 12.10.2021.

vozite bicikle, ne aute. jeftinije, zdravije. ujedno državu ne financirate kroz trošarine.

Avatar Maks:
Maks:
15:32 12.10.2021.

Pandemija je izazvala krizu u cijelom svijetu , kod nas uza sve jos i potresi. Za opoziciju "sve kriv Plenkovic" , imamo srecu u nesreci da nas oni ne vode. Siguran sam da ce ministar Maric i ovaj put pronaci rjesenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije