Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Pratimo situaciju s cijenama goriva. Što se tiče struje i plina, sigurni smo do početka proljeća

– Što se tiče cijena nafte, znate da ona varira na tržištu, bilježimo rast cijena nafte. Ministri Ćorić i Marić dobili su zadatak da detaljno prate situaciju – kazao je premijer Plenković
12. listopada 2021. u 14:34 35 komentara 3508 prikaza
Zagreb: Plenković i Dombrovskis obratili se medijima nakon sjednice Nacionalnog vijeća
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije u Banskim dvorima nakon sastanka parlamentarne većine.

Cijena energenata i skok cijene goriva

"Razgovarali smo o toj temi. Jedna je stvar pitanje cijena struje i plina. Mi smo, kada je riječ o kućanstvima, sigurni do početka proljeća i u boljoj smo situaciji nego mnogi drugi, s te strane to je ohrabrujuća poruka. Što se tiče cijene nafte, znate da ona varira na tržištu, bilježimo rast cijene nafte. Ministri Ćorić i Marić dobili su zadatak da detaljno prate situaciju. Sutra će biti sastanak GSV-a i vidjet ćemo je li potrebna intervencija. Za to postoje alati. Pratimo situaciju s cijenama", kazao je premijer.

Na pitanje o psihološkoj granici, rekao je da nema psihološke granice. "Mi smo zatražili i od Komisije da, s obzirom na rast cijena energenata, predloži određeni niz mjera na europskoj razini. Kada je bila cijena benzina osam kuna, nitko ništa nije govorio", dodao je.

Komentirao je premijer i Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije koji je na prijedlog HDZ-a Roberta Šveba jednoglasno predložio za glavnog ravnatelja HRT-a.

"Što se tiče budućeg ravnatelja HRT-a, njega treba izabrati Sabor. Mislim da je imao najkvalitetniji program od svih koji su se javili na javni natječaj, da je predstavio svoje ideje na Odboru za medije. Očekujemo da radi na tome da se javni servis modernizira osobito u digitalnom obliku", kazao je. 

Situacija oko Zagrebačkog holdinga

"Oni su startali nedavno, dobili su veliku potporu građana Zagreba i vjerujem da je potrebno neko vrijeme svakome. Ovo što vidimo, jako je puno lutanja. Sada se nalaze pred izazovima, a oni lutaju, plutaju. Što se tiče toga tko tu posreduje, to neka oni kažu, a vi ste tu da propitkujete", kazao je premijer. 

Video: Udar na džepove građana: Gorivo je od danas znatno poskupjelo!

 'ODMAH SAM ZATRAŽIO ISTRAGU' Plenković o snimci: 'Loše i sramotno. Pogotovo što izgleda kao da nikome nisu prijetili' sastanak s predstavnicima francuskih poslodavaca Plenković: Imamo 50.000 radnih mjesta više nego prije koronakrize ANDREJ PLENKOVIĆ 'Svi u potrebi na Baniji će dobiti obrok, to je bio komunikacijski nesporazum'

 

Dobro je znati
Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire-krumpir, evo kako postići najbolju teksturu
Beethovenova 10. simfonija dovršena uz pomoć umjetne inteligencije
NEVJEROJATNO
Beethovenova 10. simfonija dovršena uz pomoć umjetne inteligencije
 • fang-fang:

  Obzirom na količinu vozila po gradskim prometnicama trebalo bi gorivo još poskupiti. Nemožes nikud otići od tih gužvi. Apsurdni ljudi, paštete u frižideru ali za cigare i gorivo uvijek ima.

 • trade_mark:

  vozite bicikle, ne aute. jeftinije, zdravije. ujedno državu ne financirate kroz trošarine.

 • Avatar Edge
  Edge:

  Pandemija je izazvala krizu u cijelom svijetu , kod nas uza sve jos i potresi. Za opoziciju "sve kriv Plenkovic" , imamo srecu u nesreci da nas oni ne vode. Siguran sam da ce ministar Maric i ovaj put pronaci rjesenje!