Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domjenak
Povratak na članak

Plenković: Povijest hrvatsko-srpskih odnosa u 20. stoljeću bila je bremenita i nije bila jednostavna

Plenković ističe da su međusobno razumijevanje i tolerancija temelj hrvatskog društva te djelovanja Vlade te mu je, rekao je, stoga posebno drago da u Hrvatskom saboru već treću godinu uživaju podršku i povjerenje zastupnika svih nacionalnih manjina, uključujući i zastupnika srpske nacionalne manjine „koji tako izravno sudjeluju u donošenju javnih politika”.

Komentari 13

TR
TrvtkoKomadina01
15:43 06.01.2019.

Samo novi izborni zakon će ukinuti ovakve lakrdije, kada opstanak vlade neće ovisiti o rukama srba i ostale parazitske bagre koja gleda smo svoje interese i podmneće i ruši sve pozitivno i napredno za hrvatski narod.

VL
DU
Deleted user
16:30 06.01.2019.

Na domjenku snv-a okupio se najljigaviji dio hrvatske vlade. Plenković, Božinović, Bošnjaković, Pejčinović-Burić i Obuljen. Nakon narednih izbora neka odu ispraćeni posljednjim Srbinom iz Hrvatske.

VL
KA
kalimera
16:10 06.01.2019.

Pravi Srbi su se borili za svoju domovinu Hrvatsku.Ostali su četnici.

VL
PI
pinkec
03:57 07.01.2019.

Premijer, Predsjednica, kardinal Bozanič i drugi visoki hrvatski predstavnici, uvijek čestitaju pravoslavni Božić, dok se to ne dešava sa druge strane i ovo nije prvi put! Pa kakav je to suživot?

VL
Avatar navijač
navijač
17:16 06.01.2019.

Srbima sretan Božić , a ovoj političkoj marvi u "gostima" sve naj gore želim.

VL
CR
cromak
16:37 06.01.2019.

U tom taboru"Srpske" pravoslavne crkve ima i huskarosa i poznati lica koji znaju adrese pobijeni hrvata, vrieme je za ispovjed, poslije toga dolazi racun i oprost. Ovo sada sto gledamo lici na glumiste (teatar) huskarosa koji nose kostime svetaca, 100% mi to svi znamo.

VL
ZN
Znam
17:27 06.01.2019.

Plenki kad su srbi Hrvatckoj cestitali Božič pa kako vas nije sram vise tih guzenja

VL
DU
Deleted user
17:41 06.01.2019.

Hrvatska je zemlja sa jako malo manjina pa se samim tim manjine nebi trebale posebno baviti politikom. Posebno srpska manjina, koja nas je htjela skratiti za trećinu, nebi smjela sudjelovati na izborima kao zasebna stranka jer više nikad nebi smjeli doći u priliku kakvu su imali početkom devedesetih. Neznam koja je svrha da to malo manjina koje Hrvatska ima sudjeluje u političkom životu izvan hrvatskih stranaka?

VL
VA
vadis1
17:38 06.01.2019.

Mir Bozji, Hristos se rodi! Sretan Bozic svim pravoslavnim vjernicima! To vam zeli Hrvat katolik.

VL
DI
Direkt
20:26 06.01.2019.

Povjest je prosta. Šlepali smo se uz srbe kada je trebalo a zabijali nož kada smo mislili da smo netko i nešto. Hrvatska sadašnjost odvija se u bolnom rascjepu između građanskog društva i plemenske svijesti. Takva sadašnjost nije mjerljiva kategorijom vremena, ona se izražava u kultnim radnjama štovanja poraza. Sve što se može dogoditi u rascjepu, nije događaj, nego poraz događajnosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.