Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
99. obljetnica rođenja

Plenković položio vijenac ispred Tuđmanove rodne kuće: HDZ temelji politiku na njegovim postulatima

Pixsell
14.05.2021.
u 09:29

Nakon polaganja vijenaca, Plenković se obratio novinarima

U povodu 99. obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred rodne kuće dr. Tuđmana.

Nakon polaganja vijenaca, Plenković se obratio novinarima.

"Došli smo odati počast prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a, doktoru Franji Tuđmanu, da na njegov 99. rođendan još jedanput evociramo njegova djela", rekao je Plenković, dodavši da HDZ i dalje svoju politiku i program temelji na postulatima koje je Tuđman postavio.

Izrazio je žaljenje što s njima danas nije i sin pokojnog predsjednika, Miroslav Tuđman, koji je od posljedica zaraze koronavirusom preminuo u siječnju ove godine.

Komentara 19

HU
Hubrvi
10:30 14.05.2021.

Citam komentare i ne mogu, da se neupitam iz koje spilje ili pecine su ti "komentatori" odbjegli. Pljuvati po pokojniku koji je stvorio slobodnu i neovisnu Hrvatsku mogu samo umno bolesni. Bez pokojnog Predsjednika i bez HDZ-A bi juzna granicaa Hrvatske bila na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag. Pokojnom Predsjedniku vjecno hvala i spokoj duse vjecno.

JU
jutro
09:50 14.05.2021.

Današnji HDZ je onaj od Ere Ojdanića-Ja sam pauk,mali pauk.Sramite se!

BR
brandogdjejemarija
09:47 14.05.2021.

Kod Tuđmana je u političkom smislu sve bilo ok osim činjenice da nakon završetka rata i potpisa Ugorova o mirnoj reintegraciji Podunavlja 1995.g. nije prebacio polupredsjednički sistem u parlamentarni. Da je tada to napravio ostao bi zapisan ne samo u HR nego i u EU povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije