Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković: Plaće službenicima rastu od 60 do 100 eura, ovo je zajedničko ulaganje u veće plaće

Zagreb: Vlada otkrila detalje velike porezne reforme
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/2
07.06.2023.
u 09:03

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na dogovor sa sindikatima o povećanju plaća službenicima u državnim i javnim službama.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade. Na dnevnom je redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj skrbi te konačni prijedlog zakona o osobnoj asistenciji.

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na dogovor sa sindikatima o povećanju plaća službenicima u državnim i javnim službama.  

 

- Nakon razgovora koji su vođeni na ministarskoj razini, a u kontekstu donošenja novog zakona o plačama u državnim i javnim službama, željeli smo naći jedno zajedničko rješenje kojim bismo premositi aktualnu situaciju s pregovorima koje smo vodili na temelju granskih ugovora. Došli smo do zajedničkog rješenja gdje će se plaća povećati od 100 do 60 eura, ovisno o koeficijentima - kazao je premijer Plenković.

VEZANI ČLANCI: 

- Ova će se povećanja ugraditi u buduću plaću. Ovaj naš zajednički dogovor jer zajedničko ulaganje u veće plaće na temelju novoga zakona iduće godine. Ova rješenja primjenit će se i na službenike i namještenike u pravosuđu. Ovo se povećanje odnosi i na njih - rekao je Plenković. 

Rekao je i kako je  Ministarstvo financija Republike Hrvatske uspješno izdalo euroobveznicu na međunarodnom tržištu kapitala u ukupnom nominalnom iznosu od 1,5 milijardi eura, a s dospijećem 2035. godine.

- Interes govori o kredibilitetu Hrvatske, a sve je to u kontekstu odgovornog vođenja javnih financija - kazao je Plenković. 

Komentirao je i napad na ukrajinsku branu Nova Kahovka. 

- Brana je uništena, izazvala je brojne poplave. Ovo je samo još jedan dio mozaika teške situacije za ukrajinski narod koji prolaze kroz zadnjih godinu i tri mjeseca. Riječ je o ekocidu koji ugrožava živote desetka tisuća ljudi - kazao je premijer. 

video Plenković: Važno je da se do 30. rujna donese zakon o izbornim jedinicama

Komentara 4

Avatar Maks:
Maks:
18:27 07.06.2023.

400 do preko 700 kuna odjednom, puno novaca.

PV
prcko.vita
09:46 07.06.2023.

Znači samo oni koji su u mogućnosti organizirati štrajk imati će veće plaće, a gdje tu naš sindikat? Sramota.

FR
FranjoTT
12:08 07.06.2023.

Ako treba mi u privatnome sektoru izdvojiti ćemo iz svoje plaće svaki još po 200 eura da nam javni namještenici imaju dovoljno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije