Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednici snažna potpora

Plenković o Milanoviću: Svatko se može kandidirati. Možda opet izgubi...

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
18.06.2019.
u 13:28

Premijer Plenković smatra da je na predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović da odabere najbolji trenutak za objavljivanje kandidature

Svečano je predstavljena obnovljena dvorana ''Ban Jelačić'' u Banskim dvorima, sjedištu Vlade RH. U dvorani su se gotovo 25 godina održavale Vladine sjednice i doneseno je niz ključnih odluka u hrvatskoj modernoj povijesti. Tijekom rekonstrukcije u dvorani su otkrivena dva oslika na sjevernom zidu i dijelu istočnoga zida dvorane.

"Otkrili smo freske, i onda sam rekao da stajemo s izvornim projektom. Željeli smo da restauratorski zavod pogleda što se to krije. Zbog toga smo produljili radove i troškovi su se povećali", kazao je premijer Andrej Plenković na predstavljanju nove dvorane, gdje će se održavati sjednice Vlade.

"Odlučili smo da Vlada ide ukorak s digitalizacijom. Namještaj je hrvatskih proizvođača. Zadovoljan sam što smo ovo napravili", dodao je. "Ponosni smo i sretni da smo mogli sudjelovati na tom projektu", rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

"Troškovi su bili 4,8 milijuna kuna plus PDV", rekao je Plenković.

Nakon predstavljanja nove dvorane, novinare je zanimalo njegovo mišljenje o kandidaturi Zorana Milanovića za predsjednika države, ali i o tome kada će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najaviti svoju kandidaturu.

"Pa ja mislim da je na predsjednici da odabere najbolji trenutak. HDZ će joj dati snažnu potporu, kao što ste jučer vidjeli u Lisinskom. Moju potporu oduvijek ima", rekao je.

"Svatko se može kandidirati", kratko je komentirao Plenković kandidaturu Zorana Milanovića. "Ovo je demokratska država, formalne kandidature su za par mjeseci", kazao je Plenković novinarima nakon svečanog predstavljanja obnovljene dvorane "Ban Jelačić" u Banskim dvorima.

"Nisam uopće o tome razmišljao", dodao je Plenković na pitanje je li očekivao Milanovićevu kandidaturu. "Mi smo utakmicu odigrali prije tri godine, možda opet izgubi", rekao je Plenković novinarima.

Video: Zoran Milanović potvrdio kandidaturu

Komentara 26

KR
krust20
12:56 18.06.2019.

Hoće li prebaciti sjediste predsjednickog ureda u restoran Tač ako dobije izbore?

DU
Deleted user
13:01 18.06.2019.

Zoka odustani dok još imaš vremena - nek kandidat bude lupetalo zvani Bero za predsjednika , ujedno šef komisije za berbu kupusa

PR
Princeza
13:27 18.06.2019.

Samo Kolindaa! Najbolja je!🇭🇷🇭🇷❤️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije