Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJEROV GOVOR U KNINU
Povratak na članak

Plenković: Oluja je bila politički nužna, ali žalimo i za žrtvama ratnih zločina s hrvatske strane

Plenković je rekao kako je nakon petogodišnje okupacije hrvatskih krajeva, vojnom pobjedom Oluja porazila velikosrpsku politiku Slobodana Miloševića i osigurala opstojnost Hrvatske.

Komentari 212

Avatar Maryo
Maryo
16:36 05.08.2020.

Hrvatska je samo vidila obrambeni rat 90-ih od agresora i točka.

VL
DU
Deleted user
15:35 05.08.2020.

Koliko hejtera! Što je Plenković rekao krivo? Da treba odati pijetet i nevinim žrtvama na drugoj strani? Zar ne treba? To nema nikakve veze niti to može biti izjednačavanje s veličinom i značajem Oluje. Hrvat sam, ali u HV-u je ratovalo i 10 000 Srba. Mržnja rađa mržnju.

VL
NE
neboiznadzagreba2
13:12 05.08.2020.

Treba li se cijeli kvart ispričavati za zločin nekoga tko živi u njemu, mora li država biti talac zločina pomahnitalih pojedinaca? Hrvatska nikada nije zagovarala zločin, pozivala je na mir i ostanak srpskog stanovništva, a ovo kajanje vladajućih je nametanjenje kolektivne krivnje, toliko nam poznate i desetljećima plaćane. Krivac za svaku žrtvu u Domovinskom ratu, bilo hrvatsku, francusku ili srpsku, je velikosrpstvo, a ono se nije nikome ispričalo i neće...

VL
Avatar Golum
Golum
15:07 05.08.2020.

Di su veliki domoljubi Skoro, Hasan, Bujanec i ekipa? Popusili izbore pa sad pljuju po ostalima. Skorins bezobrazna izjavs da je u Kninu bilo vise vojske i policije nego građana....tko je oslobodio Knin? Oni sto su pobjegli iz njega ili vojska i policija....kskav pakšu od covjeka! Fuj!

VL
DU
Deleted user
15:28 05.08.2020.

Srbima oko Plenkovica treba stalno govoriti da su masovno iselili iz tzv.Krajine zato jer nisu htjeli živjeti u Hrvatskoj državi.Sve drugo su neistine.

VL
DU
Deleted user
14:35 05.08.2020.

VL su srpske novine,nema to veze sa hrvatskom,tražio sam prije godinu dana da mi napišu tko je vlasnik ;a oni me obrisali na tjedan dana.ADMINI ili kako god da i h zovem su čiste hulje koji brišu sve,ne znam daa li ste primijetili da i u pisanju komentara ubacuju bezvezna slova samo kako bi mi ispali nepismeni. Možete me izbrisati za sva vremena jer ja sam branitelj i HRV I Svoje mišljenje imam i ponoviti ću ga gdje god treba,a vama,adminima još jednom jebem mater pa brišite,brišite do bola, nebitni ste, ni sami niste svesni koliko ste nebitni.

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
13:08 05.08.2020.

Ako zlocini nisu bili naredjeni, nego djela malog broja pojedinaca koji nisu bili dio sustavnog progona, ne znam cemu ispricavanje, jednako kao sto se ministar unutarnjih poslova nece ispricavati za poginule u automobilskim nesrecama, niti kaznena djela pocinjenih od policijskih zaposlenika ucinjenih na svoju ruku

VL
AN
Antihlebinac
15:22 05.08.2020.

Za Vecernji svihet pocinje i zavrsava u Srbiji...a da procitate sto pisu europski mediji?Procitah nekoliko austrijskih i njemackih komentara u novinama i sve je izuzetno pozitivno i pohvalno,s dostojnim postovanjem...

VL
LU
lucio2
15:15 05.08.2020.

Odlican govor!

VL
IK
ikbmibm
15:24 05.08.2020.

Drzavnički govor hr.premijera Plenkovića.

VL
JO
JosefKa
21:20 05.08.2020.

402 poginule hrvatske djece iz onih prvih, neorganiziranih, nemotoriziranih kolona...sva ta djeca nemaju pravo na ime i prezime, na komentar premijera, na 5 naslovnica nakon prvog istupa u Saboru, nemaju pravo na Saborsko mjesto temeljem troznamenkastog broja glasova, nemaju pravo na film, nemaju pravo na kazalisnu predstavu, nemaju pravo na katedru na fakultetu, na urednistvo bilo kojeg medija. Sve te pozicije koje kreiraju javno misljenje osigurane su nekom drugom. Nasa djeca imaju pravo na "damage control" clanak u kojem se opet negdje nesto izjednacuje. I to samo onda kad neka Fb poruka postane dovoljno vidljiva (cit. "opasna"). I to samo onda kad se urednistvo Vecernjeg uhvati s prstima u preocitom SANU2 pekmezu.

VL
Avatar ukurtapash
ukurtapash
23:21 05.08.2020.

nisan gledil ovaj slet gesti, ali je li bilo rijeci, pomena o ratnoj odsteti? kaj, to nis, a?

VL
DU
Deleted user
13:00 05.08.2020.

Govor je meni osobno bio teško slušljiv i neprimjeren proslavi Dana pobjede. Netko tko ga je mogao slušati sa strane bez puno znanja o recentnoj povijesti, mogao je pomisliti da je hrvatska vojno redarstvena operacija Oluja upitnog moralnog legitimiteta koliko su puta spomenute srpske žrtve, narativ kakav se uvelike hranio do oslobađajuće presude u Haagu 2012. Koliko košta vlast? HDZ očito nikad ne pita za cijenu, Plenković je samo potvrdio da je ono što nikad nije ni krio i njemu je ovo sve tek sredstvo do konačnog cilja - pozicije Šarla MIšela ili Ursule von der Leyen!

VL
PA
Pahor
17:22 05.08.2020.

Zamišljam si Engleze kako se na dan pobjede u WW2 ispričavaju njemcima zbog prekomjernog bombardiranja ... no Englezi nemaju ljigavce na vlasti, barem ne ovako očite ljigavce koji sramote svakog pojedinog branitelja ovakvim ljigavim ulizivačkim govorima

VL
KD
Kibi Dabi
13:21 05.08.2020.

Plenković je od HDZ-a napravio ono što je godinama trebao biti SDP. Biti socijalno osjetljiv. Maknuti ustašluk. Dati ruku pomirenja Srbima. Pozicijonirati Hvatsku u EU. Još mu ostaje korupcija, sudstvo i rješavanje birokracije. Bravo Plenki!

VL
MB
mbumtras
17:45 05.08.2020.

Plenki, dobar si. Konačno imamo pravog premijera, zaista pravog. No, kad nas već dobro vodiš, ajde budi predvodnik jednog novog Hrvatstva koje se nikome ne ispričava i to pogotovo za nešto što je bilo potpuno ispravno. Oluja je bila potpuno ispravna akcija, moralno, vojno i politički. Amerikanci i Francuzi se ne ispričavaju Njemačkoj, nemojmo niti mi toj istočnoj hordi. Budi nam Plenki dobar i dalje te nas i dalje dobro vodi. Sretno.

VL
IV
ivanhoe1980
20:19 05.08.2020.

Gledam sad video prilog "nesretnih", izbjeglih krajišnika iz Busija u Srbiji. Puni love napustili krajinu, izgradili kućerine, a usred mjesta stoji mesnica naziva "Č****ik". Je li vam sad jasno s kime smo živjeli i kakav narod svih ovih godina izigrava žrtve?! Živjela Oluja i sretan 5. kolovoz svim Hrvaticama i Hrvatima !!

VL
DU
Duslikr
15:12 05.08.2020.

Što je sa ratnom odštetom?

VL
VE
veljača
16:00 05.08.2020.

Kad se nekome dolazi u goste na proslavu rođendana, na godišnjicu braka nabaciš osmijeh na lice, pun si dobrih želja, raduješ se zajedno s domaćinom. Zato ne razumijem da netko na važnu 25. godišnjicu može rigati toliko gorčine i zlih misli. Da, i sretan praznik svim ljudima dobre volje!

VL
5S
505.scrtom
15:50 05.08.2020.

pračovjeku koji je trčao za jadnim mamutom u vidu je samo imao što će u tom danu pojest a manje gdje se nalazi

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.