Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je niža razina'
Povratak na članak

Plenković odgovorio na oštre kritike iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova

– To je samo priopćenje jednog odjela ruskog Ministarstva vanjskih poslova – kazao je Plenković

Komentari 46

MO
modrulj
17:14 23.11.2016.

Pa šta se Plenkovic kao premijer drzavice s manje stanovnika nego jedan srednji americki grad uopce ima petljat u pitanje Ukrajine, a pola drzave crkava u siromastvu. Mi smo nitko i nista na medjunarodnoj sceni, to pitanje neka rijesi Ukrajina s velikim silama.

VL
SN
sa-nja
18:47 23.11.2016.

"Niza razina" mu je odgovorila zato sto je i on nisko rangiran. Nije valjda ocekivao da mu odgovori Lavrov ili Putin. Debakl za debaklom, prvo u BiH pa u Ukrajini. Tako je to kad ti americko veleposlanstvo odredjuje vanjskopoliicke prioritete.

VL
TH
than
16:40 23.11.2016.

Rusi imaju sa cime zveckati, a mi mozemo zveckati jedino s onim igrackama za djecu. Uskoro dolazi Trump na vlast i njegovo razmisljanje oko NATO-a i Europe je poprilicno drugacije od dosadasnjeg sa te strane. Plenkovicu je bolje da se bavi Hrvatskom. Ima kod kuce i vise nego dosta problema za rjesavati.

VL
DU
Deleted user
19:16 23.11.2016.

Jednog odjela ministarstva?! Pa valjda Plenkovic ne misli da bi se njime trebao baviti i sam ministar, toliko je bitan.

VL
AT
Atanazije
18:23 23.11.2016.

Još ga nisu reprogramirali,

VL
LU
luftbrenzer
17:55 23.11.2016.

Plenkovića ne zanima "niža razina" dipolmacije. Vjerojatno očekuje da ju se osobno obrati "kolega" Medvjedev ili Vladimir Putin. Mislim da je ovakvo podcjenjivanje "niže razine" tek floskula za domaću uporabu, dok objektivno Plenković ionako nema što savjetovati bilo kome jerjer nije u stanju rješavati ni svoje probleme. No skromnost mu očito nije vrlina.

VL
BD
bozidar.dolenec
18:04 23.11.2016.

Ma bolje da šuti ili ne dobio nalog više sile da tako reagira.

VL
Avatar Proleter
Proleter
16:57 23.11.2016.

Kaže Plenki "... želim pomoći da se olakšaju procesi kako bi se oblasti Donjeck i Lugansk vratile u ustavnopravni poredak Ukrajine i tu bih stavio točku". Problem je u tome što u Kijevu tu točku nije stavio gdje i u Zagrebu nego je mrtav hladan iza Luganska i Donetska dodao i Krim. To naravno ne bi bio neki problem da Rusija prethodno nije rekla da će, ako treba, Krim braniti i nuklearnim oružjem. Plenković se sada ispravlja i točku stavlja na pravo mjesto, ali diplomatska šteta učinjena u Kijevu ne može se popraviti nikakvom naknadnom pameću u Zagrebu.

VL
PR
Prekobrda
01:56 24.11.2016.

Treba li Hrvatska biti USA ili Ruska podrepna muha. Mislim da uopce netreba biti ni USA ni Ruska niti podrepna muha, treba voditi svoju nezavisnu politiku i gledati svoje interese. Ovo sto je sada vidljivo na vlasti imamo USA poltrone koji nisu u stanju odrediti svoje cilje ve niti svoj smijer. I prenadsjednica i premijer su nesposobni kapetnai koji pokusavaju upravljati brodom na pucini za vrijeme nevere, a nemaju ni plan puta niti znaju kompas niti kamo trebaju stici, zalosna ali istinaita Hrvaska realnost.

VL
FN
fake_news
17:55 23.11.2016.

Kaže Plenković, iznenađen je reakcijom "niže razine" Ministarstva vanjskih poslova Rusije. Razina točno odgovara njegovom stupnju važnosti u briselskoj hijerarhiji. Da zastupa hrvatske interese u prvom redu, a ne briselske, onda Hrvatsku ne bi miješao u ukrajinsko-ruski konflikt. Mudro bi odšutio, pogotovo što se situacija nikako ne može usporediti s Domovinskim ratom. Sukob u Ukrajini nije samo sukob između proruskih i ukrajinskih snaga, nego i između velikih sila tako da se hrvatski recept, bez obzira koji stav mi zastupali, ne bi nikako mogao primijeniti u Ukrajini. To bi moralo biti jasno svakom tko imalo misli svojom glavom, o "ozbiljnim" i "odgovornim" političarima da i ne govorimo.

VL
Avatar deziderij
deziderij
06:17 24.11.2016.

On se bavi "ozbiljnom" vanjskom politikom. Zabijanje autogolova njemu je ozbiljna vanjska politika. Nevjerojatno kakve mi imamo na vlasti. Još gore je što on misli da je u pravu pa čak taj gaf naziva ispravnim postupkom. Zbilja smo u dreku do vrata s ovakvima na vlasti i to po svakom pitanju.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
06:36 24.11.2016.

Plenkovicu ti radiš za interese Vanjskih Sila Amerike i EU da bi bilo jasno svima. Plenkovicu ti i Grabar Kitanovic ste se primili posla koji trebaju gaditi za interese Hrvata a vi radite za strane interese zašto??????!. Izdajice Lijepe Našeše trebaju napustit Hrvatsku politiku i dati je onima koji će branit Hrvatske Interese sa ZDS! Jer su i oslobodili Hrvatsku od SFRJ sa ZDS! Dok si ti studirao birokraciju EU i Amerike da bi došao na snagu i zaobišao ZDS! I nikom ništa. Plenkovicu Hrvatska je dobila od Rusa Sustav 300 a ti tu napadaš Ruse koji imaju problem sa Ukrajinom a to bi se nazvalo miješanje u Unutarnje Poslove Drugih Država . Plenkovicu ti možeš govorit kaj hoćeš ali u svoje ime a ne u ime Hrvata i u me ZDS! Jer momentalno je podnesena prijava od Policije na jednog pripadnika HOS-a. Samo zato kaj je isticao natpis ZDS! Pod kojim se je borio u Hrvatskom Oslobodilačkom ratu u Vukovaru i taj natpis sa ZDS! Je ujedno i priznat po Hrvatskom Zakonu u Tom Ratu a sada nakon toliko godina on Nemoze javno isticati ZDS! Je totalno kriminal po vašoj politici i pravosudju koji optužuje isticanje ZDS!. Plenkovicu HOS! Je skočio u prve redove borbe za Lijepu Našu a istrčati će ponovno ako treba da sruši one koji nam usporavaju i optužuju nas ZDS! I dade onima zakon ponovno u ruke koji će hrabro i čvrsto stajat uz nas ZDS! Jer Lijepa Nasa se brani samo pod ZDS! Da nas nebi magla pojela. Plenkovicu imaš vremena i ispovjedi se po Deset Zapovjedi Bozjih da neode sa crnim Vragom tikve sadit.

VL
PA
_Pablo_
08:49 24.11.2016.

Ova je vlada rekorder,u najkracem roku nam zakuhali trzavice na sve strane,a ovaj okrece putina kontra.Drzava se davi u problemima jer vec dvi godine nemamo vladu,ove privremene su samo gomile stete napravile.Narod gladan ,a oni se bave drugim drzavama . Plava putuje po svitu na racun naroda i obilaze prijatelje,nista se dobro nije u dvi godine dogodilo,samo sve dublje tonemo.Narod bizi iz drzave,a njih boli k..ukuruz za to.

VL
LO
Loupillon
16:50 30.11.2016.

Sami "mudraci" u ovim komentarima, kritike premijera, koji je to tek kratko vrijeme. Najgore je izgleda reći istinu. A jaka Rusija može što hoće jedino mislim da braniti Krim nuklearnim oružjem ne bi bi bilo uputno ni za koga.TU treba treba uspostaviti nekakav normalan dogovor.Sigurno predstavnici Rusa u Ukrajini imaju svoga Pupija i moćnog zaštitnika i za njih se ne treba toliko brinuti. A brojke o "protjeranim i obespravljenim" Srbima u HR , koje će za koju godinu narasti do milijuna kao i broj žrtava u Jasenovcu i do 2 milijuna. Žalim za svakom žrtvom makar bio neprijatelj moje domovine . ALi da prafraziram pjesnika: O čemu bi se u Srbiji govorilo i koga bi mrzilo da Hrvatske nije.

VL
BL
Blizard
07:53 24.11.2016.

Kao i uvijek do sada ,"niza razina" .Andrija ne pridaje važnosti svemu onome sto čini ali da treba razvijati odnose sa prijateljskom zemljom jeste OK !

VL
DU
Deleted user
08:00 24.11.2016.

Plenković je izjavio da će Hrvatska prenijeti Ukrajini svoja iskustva mirne reintegracije istočne Slavonije, u cilju mirne reintegracije Luganska i Donjecka "a danas-sutra i Krima" - neovisno o tome što je Putin izjavio da je Rusija spremna Krim braniti ii nuklearnim oružjem!!! Krim će, sada je to svima jasno, zauvijek ostati ruski (kao što je i bio, do 1954.). Stoga, daj, Plenkoviću, ohladi malo, i, iako treba pomoći i podržavati Ukrajinu, ne zamjeraj se Rusiji, to je za Hrvatsku ogromno tržište, radije brini o problemima kod kuće.... koji bi bili nešto manji kada bi... npr., hrvatske mandarine mogle biti slobodno izvožene u Rusiju, a ne slušati birokrate EU o sankcijama Rusiji.

VL
BU
Bubalamala
09:10 24.11.2016.

I opet su nam uvalili premijera iz uvoza. Dokle tako ? Imamo političara koji se svakodnevno dokazuju u Hrvatskom saboru a mi dovodimo ljude koje malo poznajemo. Nije isto biti službenik u Briselu ili voditi državu. Plenković je dokazao da je u državničkim poslovima, čisti amater !

VL
ST
stevanvu39
08:50 25.11.2016.

Plenkovic u iscekivanju doajena ruske diplomacije Lavrova,a ne nizeg ranga odnosne diplomacije.Malo morgen Plenkovicu.EU i Americki poslusni cinovnici postadose prvi ljudi Hrvatske.Sto nam je to trebalo?

VL
TT
tTony
18:53 23.11.2016.

Drugom prilikom izaberite Pernera za Premijera on je expert za svjetsku politiku .

VL
VA
vadis
18:15 23.11.2016.

Srbi su diskriminirani u Hrvatskoj, i ne samo Srbi, svi koji nisu za HDZ su diskriminirani. Zato je to veliko moje razocarenje u nezavisnu Hrvatsku za koju sam se borio.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.