Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković odbio komentirati aferu Agram i kaznenu prijavu protiv Brkića

Međutim, siguran je da će se brojni željeti uključiti se u obnovu Notre-Dame koju je nazvao simbolom kršćanstva
16. travnja 2019. u 18:17 24 komentara 1085 prikaza
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik vlade Andrej Plenković ustvrdio je u utorak kako je požar koji je uništio parišku katedralu Notre-Dame "tragedija civilizacijskih razmjera", kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića odbio je komentirati, a snimku puštenu na suđenju zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u aferi Agram, kaže, nije imao prigodu čuti.

Notre dame DRAMA U PARIZU Simbol Francuske u plamenu: Pet činjenica o crkvi Notre dame

- Nakon jučerašnje objave koju smo kao vlada dali i ja osobno, izražavam još jedanput zaista veliko žaljenje. Paris je grad s kojim sam više nego identificiran. Tamo sam proveo pet godina svoga života, a Notre-Dame je simbol kršćanstva, cijele Europe. Mi u ovom trenutku razmatramo unutar vlade kako da već u četvrtak pošaljemo poruku solidarnosti, potpore -  rekao je Plenković u Novoj Gradiški nakon sjednice Savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem. 

Siguran je, kaže, da će se brojni željeti uključiti se u obnovu Notre-Dame.

- Hrvatska je solidarna s francuskim narodom i zaista nam je žao da se ovako nešto dogodilo u gradu koji je broj jedan kao svjetska turistička destinacija, a ova je katedrala bila jedna od najposjećenijih - naglasio je Plenković.

Notre dame URUŠIO SE KROV VIDEO/FOTO Pogledajte stravičan požar crkve Notre Dame

S Brkićem se nisam čuo

Premijer je odbio opetovano komentirati kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je, navodno, koristeći se uslugama Franje Varge, presretao mailove svoje bivše supruge, poručivši tek kako je o tome sve već rekao, dok je na pitanje je li se s njim čuo, kratko uzvratio: "Ne!"

Nije bio riječit ni u odgovoru na pitanje o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću kojemu je zbog afere 'Agram' jučerašnje suđenje nastavljeno preslušavanjem audio zapisa među kojima se moglo čuti kako gradonačelnik urla na svoje suradnike, dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika.

Milijan Brkić Glavni ravnatelj policije: 'Ne možemo otkriti u kojem statusu je ispitan Milijan Brkić zbog tajnosti izvida'

- Nisam imao prigodu to čuti - kratko je rekao novinarima, no na njihov prijedlog da mu je puste rekao je: "Ovo ćemo nekom drugom prigodom. Danas je meni Savjet (za Slavoniju, Baranju i Srijem) bitan!".

RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • AlBundy72:

    To su sve objede ,nista konkretno ..zele ga umociti

  • Deleted user:

    Ispravno. Ne treba neprestano hraniti novinarski senzacionalizam i histeriju.

  • ikbmibm:

    Novinari poput onog Ranka S. koji je cijelu zimu proveo pred Uljanikom.sad dolazi u ZG i očekuje da mu premijer odgovara,na njegov šakerski način novinarstva. Dno dna novinarstva.