Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ne možemo otkriti u kojem statusu je ispitan Milijan Brkić zbog tajnosti izvida'

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, na upite novinara danas u Jasenovcu ponovio je očitovanje Ravnateljstva policije kako su u sklopu istraživanja afere SMS otkrivena druga kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka
14. travnja 2019. u 14:00 28 komentara 1243 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u nedjelju zbog tajnosti izvida, nije novinarima  rekao u kojem je statusu u aferi SMS, prije nekoliko dana ispitan zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, a ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nisu željeli komentirati tu situaciju, poručivši da policija i DORH trebaju raditi bez ikakvog pritiska sa strane politike.

Milijan Brkić Neslužbeno doznajemo Brkić ispitan u policiji: Presretao elektroničku poštu bivše supruge

Prema medijskim navodima, Brkić je prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u "aferi SMS".

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, na upite novinara danas u Jasenovcu ponovio je očitovanje Ravnateljstva policije kako su u sklopu istraživanja afere SMS otkrivena druga kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

No zbog tajnosti izvida ne može iznijeti više detalja pa su i dalje bez potvrde ostali medijski navodi po kojima je vezano za  aferu SMS, u svojstvu osumnjičenika ispitan i Milijan Brkić.  "Policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s Državnim odvjetništvom i kao i u svim drugim kriminalističkim istraživanjima prikuplja obavijesti od građana i ispituje, ako je potrebno, osumnjičenike", kazao je Milina novinarima u Jasenovcu, gdje je nazočio službenoj državnoj komemoraciji u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac. Dodao je da ne može otkriti u kojem statusu je ispitan glavni tajnik HDZ-a, zbog tajnosti izvida.

Upitan hoće li biti još privođenja, rekao je da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Milijan Brkić 'To je naše poslanje' Brkić se na Facebooku oglasio prvi puta nakon afere lažnih SMS-ova

Ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković novinarima na komemoraciji nisu željeli komentirati tu situaciju. Jandroković je kazao da nema više informacija od onih koje su objavljene jučer u medijima, a nije želio niti procjenjivati hoće li i koliko to nanijeti štete stranci u predizbornoj kampanji za predstojeće EU izbore. Rekao je i kako se s Brkićem nije čuo. "Pustimo da policija i DORH naprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike", kazao je ministar Kuščević.

Na upit predstavlja li to uteg stranci i hoće li od Brkića tražiti da se povuče, kratko je odgovorio da HDZ ima najbolju listu za europske izbore, kandidate i program i da će sasvim sigurno biti pobjednici na izborima za Europski parlament.

Ne boji se, kaže, da će oporba to iskoristiti u kampanji i da će Brkić biti među prvim temama.

Video: HDZ predstavio kandidate za Europski parlament

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Bubalamala:

    Kako je to moguce,covjek koji ima posla sa policijom vodi Saborke sjednice ?

  • chanchir:

    Treba vam mlada cura za provod,,,,zovite Vasilija B. dr.elit.prost.

  • Morany:

    Dajte molim vas, ljubavnice se ne otkriva preko e-maila nit se nevjera dogovara mailovima!