Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osude stižu i od koalicijskih partnera
Povratak na članak

Plenković o uzviku 'za dom spremni': Kad policija misli da je bilo prekršaja, mora reagirati

HNS je danas osudio nedavne uzvike ''za dom spremni'' u Kninu i Splitu poručujući kako taj uzvik nije prihvatljiv niti je u skladu s Ustavom

Komentari 55

DU
Deleted user
14:34 07.08.2019.

To su sada nijanse (ZDS mrijeti je starinska verzija, pre WWII...), ali znam sve i nije mi namjera razmatrati da li je to za penalizirati ili ne - samo mnogi ne znaju da dok je Škejo sa svojom ekipom iz HOS-a branio Škabrnju, a ta je vrlo nezahvalna za obranu jer je "razvučeno" naselje, Škabrnja nije pala. Nego je pala tek kasnije, kad su drugi preuzeli smjenu. Pa imajući to u vidu - da to nije neka šačica bezveznjaka nego čvrsti ratnici, ja bih im dao da izvikuju što god žele danas... Broji se samo ono što su dali domovini u oružanoj borbi na terenu, kao što glasi pjesma "di si bija dok je grmilo, dok je sivalo". A goreuslikani je jurio karijerne ciljeve u MCPEI dok je ovima "zujalo" oko glave i dok su odbijali tenkovske napade.

VL
Avatar Reconquista
Reconquista
15:28 07.08.2019.

Za dom je stari hrvatski pozdrav sve ostalo su jugo partizanske papazjanije.

VL
Avatar 2222
2222
14:31 07.08.2019.

Jeste li Vi sigurni da je Hrv.Ustav u pravu ako zabranjuje volju i vecinu naroda.Izidjite na referendum i neka narod odluci. Za dom spremni za mene ne znaci neprijateljstvo,jedino zato nedaju da se upotrebljava jer NDH je imala pozdrav Z.Domom sprmni ,sta onda ! Ti isti se ne bune kad hrvatsku KUNU primaju, koja je bila valuta HDH i to im ne smeta? Jadan ta vlada koju sacinjavaju manjine.

VL
KL
klamerko
14:26 07.08.2019.

U trodiobi vlasti i po Ustavu i zakonima, političari nemaju pravo određivati policiji kako će ona postupati i samim tim mislim da bi građani RH imali čak pravo podnijeti prijave protiv političkih stranaka zbog ovakvih reakcija (primjerice protiv HNS-a). A i običan prosvjed bi dobro došao.

VL
SV
stjepan v.
15:43 07.08.2019.

Zuroff sa beogradom nas zele o crniti. ZDS se nesme vise isticati.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
17:29 07.08.2019.

Prvo u rupu sa svima koji su dizali ruku sa tri cetnicka prsta. Pa onda i one koji je dizu u fasisticki pozdrav. Ali Za Dom Spremni je domoljubni pozdrava koji je plemenit i nema veze sa fasizmom, oko njega nas zabavljaju da se ne moraju iskazati kako su antifasisti oko IDSa HNSa i SDPa opljackali Uljanik naprimjer a i mnogo drugih stvari o kojima se svjesno ne izvjescuje.

VL
PA
pandur
15:19 07.08.2019.

Plenkovićevo Vijeće za suočavanje s prošlošću je totalno rehabilitiralo zločinački i genocidni jugokomunistički pokret i režim-umjesto da provodi Rezlucije EU-a o osudi totalitarnih režima,dekomunizaciju i lustraciju,on dopušta da se pod krinkom antifašizma kriminaliziraju desetke tisuća žrtava i da se legitimiziraju sljedbenici te zločinačke antihrvatske politike.

VL
Avatar navijač
navijač
17:54 07.08.2019.

Brzo će izbori i za predsjednika i za parlament. Pa ćemo i to riješiti.

VL
RO
Rope22
17:31 07.08.2019.

Do kada će Hrvati dozvoljavati da oni koji nisu željeli Hrvatsku, odlučuju što je dozvoljeno a što ne? Za Dom spremni je staro hrvatski i pozdrav iz Domovinskog rata.I to je činjenica.

VL
JA
Javnodobro
17:24 07.08.2019.

Tako je to je problem, kako se pozdravljamo. Imamo mi puno večih nereda za počistit.

VL
LI
Lisnjak
16:47 07.08.2019.

znaci treba priznat da za dom nismo spremni, iako se pokazalo da su branitelji za dom spremni cak i zivot svoj dati...tvrdimo li suprotno, onda se izjednacujemo sa agresorom koji zivi od lazi i neuracunljivih izmisljotina...zds zabrana bi se mogla uracunat kad bi dolazila iz srednjeg vijeka...zamislite gdje smo mi.

VL
MA
markro3
21:15 07.08.2019.

Kroz povijest je bilo raznih izvedbi hrvatskog grba, kao i pozdrava hrvatskih vojnika koji su bradili dom i domovinu. Danas postoje službeni i povijesni. Samo neprijatelj traži zabranu hrvatske povijesti. Neće uspijeti, još u Hrvata srce bije.

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
21:30 07.08.2019.

Političari (elita) bi silom sankcionirali građane. Kada bude suprotno naša država će prodisati.

VL
KE
kelab
05:33 08.08.2019.

'Ustase' su pili vodu, jeli kruh...i da ne nabrajam dalje. Hocemo li odreci svega toga. Zasto je poklik: ZA DOM SPEMNI! problem? Komu smeta taj poklik i zasto?

VL
ST
stefj
08:36 08.08.2019.

Za oporbu mi je jasno - nemaju ideje, nemaju program, pa im je to tupljenje po ZDS jedino preostalo. No, da su novinari isti takvi mi baš nije normalno... Na kraju ispada da je jedini problem Hrvatske pozdrav ZDS i da je opravdana mahnita potraga za slovom U i sve što je slično tome. Zar stvarno nitko nema ništa pametnije? Zar stvarno nitko ne zna niti pitati nešto pametnije?... Meni se čini da je to već bolest ili teška indoktrinacija u prošlom sustavu, odnosno pranje mozga. Kamo sreće da je slovo abecede problem i da Hrvatske nema veće probleme... A koliki je nivo te indoktrinacije mogli smo vidjeti za mandata prošlog predsjednika kada su ga Izraelci blijedo gledali za njegova govora o Ustaškim zmijama. Do te mjere da Izraelska diplomacija ovdje postavlja pitanja o tome što mu je bilo... Mislim da ih najviše smeta što se ta retorika ne "prima" nigdje izvan Hrvatske osim u Srbiji...

VL
Avatar Observer
Observer
16:12 07.08.2019.

Caci i koalicijskom partneru je pozdrav ZDS naomiljeniji, prati ih cijeli zivot i umrijet ce uz taj pozdrav !

VL
Avatar Denis Plamenac
Denis Plamenac
16:41 07.08.2019.

Ovima koji izvikuju ZDS i onima koji se tome rezolutno protive (kao da izvikivanje ZDS nekome čupa ruke iz ramena i noge iz kukova) iz nekog razloga odgovara konstantno nadmudrivanje i natezanje oko toga. Ne izvikujem ZDS, ali ne vidimm razloga tolikoj halabuci.

VL
DA
Danko1982
16:36 07.08.2019.

ZDS treba ili zabranit ili dopustit, pa da se narod više ne kolje. Ovakvo stanje odgovara nekome, to je ocito.. Austrijanci su jasni po tome pitanju, zašto ni mi ne možemo već jednom biti jasni.... Političarima palac dolje...

VL
DA
Danko1982
16:34 07.08.2019.

Premijer je pokazao odlučno možda, relativiziranje i prebacivanje odgovornosti mu baš ide od ruke... Ostati cemo još dugo jedna mala prčijica na balkanu...

VL
DU
Deleted user
16:50 07.08.2019.

ma mazneš dvije tri rakije i ništa ti ne smeta...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.