Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO PREDSJEDNIK EP

Plenković o Sassoliju: Bio je veliki prijatelj Hrvatske, radio sam s njim prije nekoliko godina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Splitu se sastao s Ivicom Puljkom
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
17.01.2022.
u 21:09

Preminuo je 11. siječnja u bolnici u Avianu gdje je bio hospitaliziran od 26. prosinca "zbog teških komplikacija disfunkcije imunološkog sustava"

David Sassoli "bio je velik političar, velik čovjek, Talijan, Europljanin, prijatelj Hrvatske", rekao je premijer Andrej Plenković u ponedjeljak uoči odavanja počasti pokojnom predsjedniku Europskog parlamenta. 

David Sassoli "bio je veliki političar, veliki čovjek, Talijan, Europljanin, prijatelj Hrvatske, čovjek s kojim sam radio u EP-u prije nekoliko godina, predsjednik EP-a u vrijeme prvog hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a i, naravno, kolega s kojim sam se često viđao na početku svakog Europskog vijeća", rekao je Plenković novinarima u Strasbourgu. 

David Maria Sassoli, rođen u Firenci 30. svibnja 1956., bio je dugogodišnji novinar prije nego što je 2009. izabran u EP, a desetljeće poslije zasjeo na čelo te institucije. 

Preminuo je 11. siječnja u bolnici u Avianu gdje je bio hospitaliziran od 26. prosinca "zbog teških komplikacija disfunkcije imunološkog sustava". 

Plenković je dodao da je Sassoli bio čovjek koji "nas je dobro poznavao, podržavao put Hrvatske i prema šengenskom prostoru i prema europodručju". 

"S obzirom da je riječ o čovjeku koji se istinski davao i gradio mostove u ovoj kući europske demokracije, a to je EP, i osobno mi je žao da nas je prerano napustio", rekao je hrvatski premijer. 

Plenković se prije odavanja počasti pokojnom predsjedniku EP-a susreo s obnašateljicom dužnosti predsjednice EP-a Robertom Metsolom koja bi mogla naslijediti Sassolija. 

"Vjerujemo da će EP pod njezinim predsjedanjem u prvoj polovici 2022. usvojiti pozitivno mišljenje o pristupanju Hrvatske u eurozonu", tvitao je premijer.

>> VIDEO Demograf Šterc o doseljavanju stranaca: Zamjena stanovništva u Hrvatskoj počela je prije dvije godine

Komentara 4

Avatar SileZla
SileZla
22:03 17.01.2022.

Ja, ja, pa ja.

SE
seju
23:16 17.01.2022.

nećemo plakati za njim kad nije htio ivermektin

TI
tico123
09:33 18.01.2022.

hahah stabilizacija cijena barela i ako padnecijena barela kod nas če i dalje rasti a smanjivati ljudi u hrvatskoj nema anm druge svi na prosvijede sad je stvarno dostaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije