Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković o prosvjedu: Ima onih koji žele da se od izvorne ideje pretvori u drugu priču

Govoreći na ovu temu napomenuo je i kako je MUP osnovao posebnu radnu skupinu koja se bavi ratnim zločinima i koja bilježi napredak.
16. rujna 2018. u 15:40 94 komentara 3610 prikaza
Andrej Plenković na Vinkovačkim jesenima
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Javni interes svih kao i javni interes države je da se procesuiraju ratni zločini. Bilo je napretka i pred hrvatskim sudovima kao i pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju, a neki procesi su se vodili i pred sudovima u Srbiji. Ovaj poticaj koji je dao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dolazi prije svega od njega koji je u svakodnevnom kontaktu sa onima koji su izgubili svoje najmilije i koji i dalje osjećaju posljedice velikosrpske agresije na Hrvatsku, rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Vinkovcima komentirajući najavu vukovarskog gradonačelnika o održavanju prosvjeda u Vukovaru 13. listopada na kojem će ukazati ne šutnju hrvatskih institucija kada je riječ o neprocesuiranju ratnih zločina. 

Andrej Plenković Vinkovačke jeseni Premijer se opustio i zaplesao Šokačko kolo

Govoreći na ovu temu napomenuo je i kako je MUP osnovao posebnu radnu skupinu koja se bavi ratnim zločinima i koja bilježi napredak. Kazao je i da je Vlada RH ispunila gotovo sva predizborna obećanja kada je riječ o domovinskoj sigurnosti, braniteljima, Hrvatskoj vojsci i policiji.

- Na prosvjedu u Vukovaru sigurno će biti više političkih snaga i onih koji su već unaprijed podržali ideju prosvjeda. To za Vladu RH nije problem. S druge strane, što se tiče karaktera samog najavljenog prosvjeda, ovoga izvornoga što bi Ivan, moj prijatelj i gradonačelnik htio i onoga što druge političke ili druge snage u Hrvatskoj žele, da se taj prosvjed kidnapira od izvorne ideje i pretvori u drugu priču, to je politički rizik, rekao je Plenković odgovarajući na upit novinara strahuje li da prosvjed u Vukovaru preraste u prosvjed protiv njega i Vlade RH.  

Ivan Penava VUKOVARSKI GRADONAČELNIK Penava: Prosvjed nije napad na HDZ, ne podržavam koaliciju sa SDSS-om

Dodao je i kako je svatko nosi posljedice svoga političkog odabira te da je prosvjed zakazan za 13. listopad Penavin politički odabir i da će on živjeti s njim.

[video: 26758 / ]
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • skypilot:

  Plenkoviću, briselski ćato, znamo mi dobro da kad udbašija i KOS ne bi držali DORH i pravosuđe cijela Duboka država bi pala za par dana a s njom i ti skupa sa svojom ilegalnom Vladom koja prikriva organizirani kriminal i ratne zločine.

 • Avatar AG_Matoševac
  AG_Matoševac:

  Anemiji popusti anemija samo kad ide napravit nešto kontra domoljubnih snaga. On bi danas s takvim guštom Tuđmana bacio iz HDZa

 • stefj:

  Jadan onaj kojeg Plenković proglasi prijateljem. Gdje je sada Stier i ostali prijatelji? Ovo je Penavin kraj...