Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VUKOVARU

Plenković o prosvjedu: Ima onih koji žele da se od izvorne ideje pretvori u drugu priču

Andrej Plenković na Vinkovačkim jesenima
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
16.09.2018.
u 15:40

Govoreći na ovu temu napomenuo je i kako je MUP osnovao posebnu radnu skupinu koja se bavi ratnim zločinima i koja bilježi napredak.

Javni interes svih kao i javni interes države je da se procesuiraju ratni zločini. Bilo je napretka i pred hrvatskim sudovima kao i pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju, a neki procesi su se vodili i pred sudovima u Srbiji. Ovaj poticaj koji je dao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dolazi prije svega od njega koji je u svakodnevnom kontaktu sa onima koji su izgubili svoje najmilije i koji i dalje osjećaju posljedice velikosrpske agresije na Hrvatsku, rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Vinkovcima komentirajući najavu vukovarskog gradonačelnika o održavanju prosvjeda u Vukovaru 13. listopada na kojem će ukazati ne šutnju hrvatskih institucija kada je riječ o neprocesuiranju ratnih zločina. 

Govoreći na ovu temu napomenuo je i kako je MUP osnovao posebnu radnu skupinu koja se bavi ratnim zločinima i koja bilježi napredak. Kazao je i da je Vlada RH ispunila gotovo sva predizborna obećanja kada je riječ o domovinskoj sigurnosti, braniteljima, Hrvatskoj vojsci i policiji.

- Na prosvjedu u Vukovaru sigurno će biti više političkih snaga i onih koji su već unaprijed podržali ideju prosvjeda. To za Vladu RH nije problem. S druge strane, što se tiče karaktera samog najavljenog prosvjeda, ovoga izvornoga što bi Ivan, moj prijatelj i gradonačelnik htio i onoga što druge političke ili druge snage u Hrvatskoj žele, da se taj prosvjed kidnapira od izvorne ideje i pretvori u drugu priču, to je politički rizik, rekao je Plenković odgovarajući na upit novinara strahuje li da prosvjed u Vukovaru preraste u prosvjed protiv njega i Vlade RH.  

Dodao je i kako je svatko nosi posljedice svoga političkog odabira te da je prosvjed zakazan za 13. listopad Penavin politički odabir i da će on živjeti s njim.

Komentara 86

SK
skypilot
18:31 16.09.2018.

Plenkoviću, briselski ćato, znamo mi dobro da kad udbašija i KOS ne bi držali DORH i pravosuđe cijela Duboka država bi pala za par dana a s njom i ti skupa sa svojom ilegalnom Vladom koja prikriva organizirani kriminal i ratne zločine.

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
18:12 16.09.2018.

Anemiji popusti anemija samo kad ide napravit nešto kontra domoljubnih snaga. On bi danas s takvim guštom Tuđmana bacio iz HDZa

ST
stefj
16:55 16.09.2018.

Jadan onaj kojeg Plenković proglasi prijateljem. Gdje je sada Stier i ostali prijatelji? Ovo je Penavin kraj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije