Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U DALMACIJI

Plenković o prepirkama s Milanovićem: Nema smisla da glumimo zajedništvo kojega nema

Šibenik: Andrej Plenković dao podršku Pauku i Buriću u nadolazećim izborima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
28.04.2021.
u 10:43

Ministar Beroš je dobio zadatak da popravi tehničke detalje koje se tiču platforme. Bitno je da se svi uključe i procijepi veći broj ljudi, kazao je Plenković

Premijer Andrej Plenković i danas je u Dalmaciji. U posjetu je Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Novinari su ga prvo upitali o problemu s cijepljenjem.

– Što se tiče cijepljenja, u Hrvatsku je došlo milijun doza cjepiva. Zahvaljujući mom angažmanu i angažmanu Vlade, a ne oporbe u Hrvatsku će u iduća dva mjeseca doći više od 3,2 milijuna doza. Sad je na cijelom zdravstvenom sustavu da se procjepljivanje maksimalno angažira, mobilizira i intenzivira i da na taj način osiguramo zdravstvenu zaštitu naših građana.

Upitan je i tko je kriv za kolaps sustava:

– Ministar Beroš je dobio zadatak da popravi tehničke detalje koje se tiču platforme. Bitno je da se svi uključe i procijepi veći broj ljudi. Oporbenu inicijativu ćemo odbiti. SDP nastoji kroz ovu temu nešto ušićariti na razini Hrvatskog sabora, ali to ćemo riješiti.

Na pitanje osjeća li se odgovorno ipak zbog manje procijepljenosti kaže:

– Ne, ja sam Hrvatskoj osigurao dovoljno doza, svi će se moći procijepiti.

Komentirao je i prepucavanje između njega i predsjednika Milanovića.

– Nema prepucavanja, to je u biti zamjena teza i izvođenje zaključka koji ne postoji. Postoji kulturna komunikacija, pristojna komunikacija, argumenti, a vi gledajte tko tu koga vrijeđa i tko se s kim svađa, tko je kome meta. Mi želimo rješavati probleme, ali nema smisla da glumimo zajedništvo kojega nema. Ja sam vrlo otvoren, vrlo jasan. Glumatanja nema, što vidite to dobijete. Takav sam cijelo vrijeme u životu, takav ću biti i u ovom mandatu. Državi ništa ne fali, sve što treba funkcionira. Trebamo popraviti detalje oko cijepljenja i zdravstvenoga sustava, radimo na tome da omogućimo turističku sezonu. Meni je jasno što je ljudima važno. Ovo je folklor – rekao je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
10:59 28.04.2021.

"Zahvaljujući mom angažmanu i angažmanu Vlade, a ne oporbe u Hrvatsku će u iduća dva mjeseca doći više od 3,2 milijuna doza" Pazi ovo njegovom angažmanu ....samozaljubljeni narcis

MR
MrkiMedo
10:56 28.04.2021.

Ne morate glumiti zajedništvo, ali morati raditi zajedno. U interese države. Sram vas bilo! Obojicu!

TM
trade_mark
11:15 28.04.2021.

kakva je to poruka društvu? mrzite se, vrijeđajte se, zajedništva nema i ne treba ga ni biti? prava državnička poruka! živjeli hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije