Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik vlade
Povratak na članak

Plenković o poplavama: Toga će u budućnosti biti više, morat ćemo se pripremati za te klimatske promjene

Zbog porasta vodostaja Kupe i Save, opasnost od vodnog vala prijeti sisačkom i petrinjskom području

Komentari 4

ČL
članHaDeZea
10:55 19.05.2023.

AP su klimatke promjene izgovor za svaku nesposobnost. Upravo kod mene je bila poplava zbog zapuštenosti odvodnih kanala i potoka., a BH injžinjeri i uvozna radna snaga napravili propust i most na cesti 80cm iznad razine sporednog pritoka. Žaba kadd se popiša eto poplave. Nikad toga nije bilo prije.

VL
Avatar razmaknica
razmaknica
11:30 19.05.2023.

Šta se stalno čudimo, Drava je na normalnom vodostaju tijekom godine kao potok, dobrim dijelom do cca. 1m dubine vode. Pripremite na način da dozvolite vađenje pijeska iz rijeka, te na taj način napravite dublji prirodni kanal za prihvat vode...godinama se nešto mudruje oko vađenja pijeska u smislu ekologije. Gospodo odredite par mjesta po par kilometara toka rijeke gdje će se vaditi pijesak, praveći rupe na tim mjestima ostatak korita će se sam prirodnim putem čistiti-prudubljavati popunjavajući te rupe.... ako ništa drugo tim pijeskom punite vreće koje se slažu po obali u slučaju nepogode (nemojte da se pune pijeskom koji se uvozi), prolaskom nepogode tragikomično je što taj pijesak još više zatrpava korito rijeke a vreće koje nitko ne pokupi ostaju i stvaraju ekološku štetu...

VL
Avatar VincereAutMori
VincereAutMori
11:25 19.05.2023.

„vidje Hrvatska puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda“ Antun Gustav Matoš.

VL
Avatar Asterix
Asterix
11:23 19.05.2023.

Preporučio bih AP-u studijsko putovanje u Nizozemsku. I Amerikanci su se kod njih educirali nakon katastrofalnih poplava u New Orleansu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.