Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAZAK U EUROZONU

Plenković o podizanju rejtinga Hrvatskoj: 'To je poruka povjerenja i signal ulagačima'

Zagreb: Rasprava u Saboru o opozivu ministra Gordana Grlića Radmana
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/3
16.07.2022.
u 11:41

Moody's je jutros objavio kako je podigao rejting Hrvatske na dvije razine, na 'Baa2', uvrstivši ga u investicijsku kategoriju

Agencije S&P, Fitch i Moody's podigle su Hrvatskoj kreditni rejting od potvrde ulaska u eurozonu, čijim se povodom oglasio i Andrej Plenković. 

Podizanje kreditnog rejtinga od S&P-a, Fitcha i Moody'sa posljedica je članstva u eurozoni, koje pruža sigurnost hrvatskim građanima u krizi. Najviši investicijski rejting dosad poruka je povjerenja i važan signal ulagačima! Smjer kojim idemo donosi rezultate za Hrvatsku'', napisao je Plenković na Twitteru.

Podsjetimo, kreditni rejting prva je podigla agencija Fitch, i to još u srijedu, na razinu 'BBB+' uz stabilne izglede. Osim toga, i agencija Standard & Poor's povećala je u četvrtak dugoročni i kratkoročni rejting Hrvatske na 'BBB+/A-2', a u ocjeni se navodi da stabilni izgledi održavaju očekivanja da će rast hrvatskog gospodarstva ostati stabilan u iduće dvije godine.

Nakon te dvije agencije, Moody's je jutros objavio kako je podigao rejting Hrvatske na dvije razine, na 'Baa2', uvrstivši ga u investicijsku kategoriju. 

>> VIDEO Inflacija i u lipnju nastavila ubrzavati! Premašila 12 posto na godišnjoj razini

Komentara 4

TA
tabula
14:20 16.07.2022.

Naš rejting vrtoglavo raste, a standard naroda vrtoglavo pada! Gdje je tu logika? Ili, ovdje narod nije bitan, bitni su oni koji već ne znaju šta će od silnog bogatstva pa im treba još.

DU
Deleted user
12:16 16.07.2022.

Clanstvo u eurozoni, nece pružati sigurnost hrvatskim građanima u krizi, jer da je drugacije mnoge ekonomije koje imaju EUR ne bi imale krizu i veliku inflaciju. Jedino pozitivno je to da kuna nece klizati jer je nece biti.

SA
sasha68
14:45 16.07.2022.

prije kize isto bio dobar rejting i došli ulagači, onda kizo stupa i gazi sve pred sobom, u lorealu koji je imao ovdje predsatvništvo za cijelu jugoistočnu regiju,telefonskom- a kako drugo kizo radi-sjednicom je uzhebao sve i svi su otišlii dalje, sto u bg sto u cesku itd, sad se nadajmo da ce nam se vratiti itekako su doprinosili gospodarstvu svi oni, loreal,nike,cola itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije