Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković o najezdi komaraca: Pomoći ćemo našim građanima

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
19.06.2019.
u 10:54

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uputili su zahtjev Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću u kojem su zatražili pet milijuna kuna za provedbu dezinsekcije odraslih komaraca na području Osječko-baranjske županije

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na najezdu komaraca u Slavoniji i Baranji. Svjestan je situacije, kaže premijer dodajući da će Vlada pomoći.

"Vezano uz najezdu komaraca na području Osijeka i Osječko-baranjske županije primili smo zamolbu županije i grada te ćemo naravno reagirati i iznaći financijska sredstva da se pomogne rješavanje problema. Mi ćemo danas donijeti jednu odluku u kojoj ćemo zadužiti Ministarstvo zdravstva da s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije poduzmu potrebne mjere. Znam da naši sugrađani u Osijeku i drugim gradovima Slavoniji imaju problema. Osigurat ćemo financijska sredstva da im pomognemo", izjavio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade, piše N1.

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uputili su zahtjev Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću u kojem su zatražili pet milijuna kuna za provedbu dezinsekcije odraslih komaraca na području Osječko-baranjske županije.

U istočnoj Hrvatskoj, posebno njezinim dijelovima u Podunavlju, odnosno uz Dunav, Dravu i močvarno područje Parka prirode Kopački rit ne pamti se ovakva godina i prava invazija komaraca, koji napadaju tijekom cijeloga dana, a ne samo uvečer, kako je to prijašnjih godina bilo uobičajeno.

Komentara 1

AN
antonelić
16:25 19.06.2019.

sada se vidi koliko naša vlada radi ... rezultati stižu sa svih strana ... koliko je zanimljiva hrvatska kao destinacija , pokazuju nam rezultati ove vlade ... najezda turista iz cijelog svijeta , najezda investitora sa brdima eura koji čekaju na hrskoj granici ... najezda kineza sa brdima huana ( juana ) na hrsku brodogradnju i mostogradnju + kumrovec ... najezda lješinarskih fondova ... najezda komaraca ??? ... ali sve će to anemija riješiti kao što je riješio i povratak mladeži iz irske i njemačke ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije