Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u obilasku Slavonije

Plenković: Neka Milanović kaže Đurđević tko je bio njegov prvi izbor

Osijek: Andrej Plenković sudjelovao na otvorenju pristaništa za putničke brodove
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
30.03.2021.
u 12:07

Milanović nastavlja sa salvom uvreda. On je izašao iz okvira normalnog ponašanja predsjednika Republike, kazao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković danas obilazi Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju. U Osijeku je sudjelovao na svečanom otvorenju osječkog Putničkog pristaništa na Dravi.

"Drago mi je da sam prisustvovao otvaranju ove važne investicije u Hrvatskoj", kazao je premijer.

Župan Ivan Anušić pozitivan je na koronavirus.

"Situacija nije nešto posebno čudna. Mi smo bili na pristaništu i praktički desetak minuta prije sastanka župan je dobio potvrdu da je pozitivan. Nažalost, pandemija traje", kazao je premijer. Dodao je da se sa županom Ivanom Anušićem nije rukovao

Komentirao je premijer i aktualnu političku situaciju, kao i objave predsjednika Zorana Milanovića. 

"Milanović nastavlja sa salvom uvreda. On je izašao iz okvira normalnog ponašanja predsjednika republike. On je iz ne znam kojih razloga krenuo, teško je pravno i politički ponižen. Ako nastavi, i u Saboru će biti ponižen. Za mene je to talog društvenih mreža, mržnja koja se razvija. Milanovićeve izjave su talog, to je govor mržnje. On je nacrtao metu na zastupnika Pupovca, to je sramotno", dodao je.  Na pitanje je li to govor mržnje u pravnom smislu, Plenković je potvrdio "da, govor mržnje". 

Na pitanje o Milanovićevu statusu na Facebooku, gdje ga je nazvao herojskim zecom, premijer je spočitnuo predsjedniku njegov odabir kandidata za Vrhovni sud. 

"Bilo bi bolje da kaže profesorici Đurđević tko je bio njegov prvi izbor", kazao je. Na pitanje zna li o kojoj je osobi riječ, premijer je rekao: "Ja znam tko je ta osoba."

Video: Milorad Pupovac komentirao izjave Zorana Milanovića

Komentara 57

SN
Snv
12:24 30.03.2021.

Pupi se hvali da je pomogao zoki da postane predsjednik a plenkovic kaže da je to Škoro?znači li to plenki da imaš krticu u koaliciji?

OR
Orilogorilo
12:10 30.03.2021.

Da hdzenjare ovako brane tudmana i njegovu ostavštinu kao sto brane pupovca, bili na 45% glasova i vladali bi sami sljedecih 30g.

Avatar southman
southman
12:32 30.03.2021.

Eto čekamo ime "pravog kandidata " ! Neki učenik Jakova Blaževića najvjerojatnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije