Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SJEDNICE HDZ-A

Plenković opleo po Milanoviću: 'Imao je svoju šapu na policiji. Sada radi pritisak na DORH'

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu medijima
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
27.05.2024.
u 17:28

Osvrnuo se na najnovije ankete prema kojima je HDZ na 30,5 posto, što je nazvao "itekako ohrabrujućim"

Po završetku sjednice šireg predsjedništva HDZ-a, medijima se obratio premijer Andrej Plenković. Osvrnuo se na aktualne teme, a prvo se dotaknuo nadolazećih europskih izbora. Naime, kazao je kako HDZ ima 12 kandidatkinja i kandidata koji su, po njihovu uvjerenju, najkompetentniji u usporedbi s drugim listama.

"Tu je čak šestero ljudi koji su izabrani u Hrvatski sabor, četvero aktualnih zastupnika, četvero bivših, premijer, to jest ja, potpredsjednica EK-a... Jedan kompetentan tim ljudi. Moći će na najbolji način artikulirati naše ambicije i ciljeve", kazao je Plenković uvodno pa pozvao građane da izađu na izbore 9. lipnja.

"Europski parlament ima više od 700 zastupnika, Hrvatska šalje samo 12. Tih 12 moraju biti kompetentni, a ne oni koji odu gore pa se pet godina ne javljaju", dodao je.

Istaknuo je i kako je danas krenulo novo izdanje trezorskih zapisa. "Predstavili smo to u petak. Ukupna ideja 900 milijuna eura. Prema prvim podacima, već je danas uplaćeno trezorskih zapisa u iznosu od 70 milijuna eura", kaže. 

VEZANI ČLANCI:

Osvrnuo se na najnovije ankete prema kojima je HDZ na 30,5 posto, što je nazvao "itekako ohrabrujućim". "Želimo da se takav rejting odrazi na europskim izborima", ističe. 

Vezano uz imenovanje Milorada Pupovca na čelo saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Plenković je naveo: "Naći će se odgovarajuće rješenje. Naš fokus je na europskim izborima, Sabor počinje s radom sredinom onoga tjedna nakon 9. lipnja".

Ivan Turudić danas je službenom primopredajom vlasti preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika. Na toj je funkciji naslijedio dosadašnju Zlatu Hrvoj Šipek, s kojom se jutros susreo u zgradi DORH-a. Plenković je rekao kako nije stigao pratiti njegovu konferenciju za medije. "Želim mu da tu dužnost obavlja profesionalno", kazao je. 

Plenković je, također, govorio o predsjedniku Zoranu Milanoviću: "Vidite kako poraženi kršitelj Ustava nastavlja sa svojim pritiskom na pravosudne institucije, ovaj put na Državno odvjetništvo. Osoba koja, dok je bila predsjednik Vlade, za razliku od mene dobivala na uvid neka operativna izvješća obavještajaca SOA-e. Ja to nisam vidio nikada".

"Imao je svoju šapu na policiji. Sada radi pritisak na DORH jer valjda želi se sjetiti kako je to bilo u njegovo vrijeme kada je on kontrolirao očito glavnog državnog odvjetnika i sve procese. Ovakva vrsta pritiska je skandalozna", dodao je.

 

GALERIJA Pogledajte kako je tekla preuzimanje novih resora: Habijan rekorder u primopredajama
Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu medijima
1/12
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Maks:
Maks:
19:23 27.05.2024.

Lex Perkovic , pametnom dovoljno.

Avatar razbojnik404
razbojnik404
19:54 27.05.2024.

To što govori Milanović rijetko kome je još relevantno!

PR
prajdali100
22:44 27.05.2024.

Pa vidi li itko u Hrvatskoj da nitko,baš nitko, ne želi imati bilo kakav kontakt sa Milanovićem.Svi u EU znaju o kakvom se tipu radi.Zar je moguće da on ima bilo kakav rejting i da je popularan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije