Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE BREXITA

Plenković o EU fonodovima: Činjenica je da EU nije ista s 28 i 27 članica

Andrej Plenković na dodjeli stipendija učenicima strukovnih škola
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
14.02.2020.
u 16:35

Odgovarajući na novinarska pitanja o višegodišnjem financijskom okviru (VFO) premijer je ustvrdio kako je činjenica da EU nije ista sada sa 27 članica, kao kada je imala 28 te da će to svakako utjecati na određivanja sredstava za kohezijske fondove

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanosti obilježavanja druge faze projekta "Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja – Gdje su ruke ima i struke" u Tehničkoj školi u Čakovcu. Tom prilikom potpisali su se ugovori o stipendiranju učenika i s gospodarstvenicima koji ih primaju na praksu. Ugovore potpisuje čak 186 učenika iz tri međimurske škole, a osim premijera prisustvovali u su i ministri Blaženka Divjak, Darko Horvat i Josip Aladrović.

Odgovarajući na novinarska pitanja o višegodišnjem financijskom okviru (VFO) premijer je ustvrdio kako je činjenica da EU nije ista sada sa 27 članica, kao kada je imala 28 te da će to svakako utjecati na određivanja sredstava za kohezijske fondove.

Upitan hoće li Hrvatska povlačiti svoje snage iz Afganistana te jesmo li dobili suglasnost partnera u NATO-u, premijer je kazao da je o toj temi razgovarao s ministrom Damirom Krstičevićem koji mu je kazao da se o tome trenutno ne razmišlja. Istaknuo je i da je Hrvatska sudjelujući dosad u operaciji pokazala svoju odgovornost te da će sve eventualne daljne odluke donositi u dogovoru s partnerima.

 

Komentara 18

VA
vadis
18:06 14.02.2020.

Zamislite EU nije ista s 27 clanica. Jasno, jer je Ujedinjeno Kraljevstvo izaslo, odnosno jedna od krava muzara. A kakve bi pravilo razlike da je recimo Hrvatska napustila EU? Nikakve, isto bi bilo 27 clanica. Brzo ce se i Francuzi opametiti.

DU
Deleted user
17:08 14.02.2020.

uk ili velika britanija je bila druga po snazi odmah do njemacke...eu je bez vb nesto sasvim novo...eu je sira juga.. zato je onoliki sotonski znak u rijeci na zgradi..i tako dalje...

MI
midea
17:54 14.02.2020.

koliko moraš biti "pametan " da ti netko iz đepa na silu otme 1000 kuna a onda ti vrati 500 ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije