Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se rješenje

Plenković o Divjak: 'Neke njezine izjave nisu bile ni dobre ni prihvatljive'

Andrej Plenković
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
22.11.2019.
u 20:11

Kad su sindikati na Markovom trgu održali simpatičan i lijep koncert pozvali smo ih za stol i razgovarali. Odbili su našu ponudu da im plaća u rujnu bude veća 2 posto kroz jedan dodatak - kazao je

Po našem uvjerenju nema nikakvog razloga za štrajk, nikakvog razloga za prosvjed u vrijeme kad se plaća povećava, koja je svrha štrajka - tvrdi i dalje premijer Andrej Plenković te navodi kako je i današnji sastanak bio 'još jedan pokušaj Vlade da se nađe rješenje'. Isto tako izjavio je kako dijalog 'traje cijelo vrijeme, samo je pitanje tko ga i u kojem trenutku vodi'.

- Kad su sindikati na Markovom trgu održali simpatičan i lijep koncert pozvali smo ih za stol i razgovarali. Odbili su našu ponudu da im plaća u rujnu bude veća 2 posto kroz jedan dodatak - kazao je za HRT i napomenuo kako se u pregovorima za TKU ponudilo povećanje osnovice 2+2+2 za sve javne i državne službe.

Na pitanje koliku odgovornost u štrajku ima ministrica Blaženka Divjak komentirao je šturo.

- Ministrica se trudi i pokušava doprinijeti rješenju, ali neke njezine izjave nisu bile ni dobre ni prihvatljive - zaključio je Plenković.

Komentara 13

Avatar MK2
MK2
20:22 22.11.2019.

A gdje je Ministar Pavo Barišić nit kriv nit dužan nestao? Sve što Divjak pogriješi ti si pogriješio!

IT
I-To
20:30 22.11.2019.

Zovu se Demokrati a skrenuli daleko ljevo sa Druma.

I1
ing-12345
06:49 23.11.2019.

Pa Plenkoviću zašto ne najuriš ministricu Divjak. Naravno da to ne možeš jer si sa HNS i Pupovcem sklopio trgovački dogovor sa ciljem da ti i tvoji HDZ ministri mogu neometano pljačkati Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije