Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Novi glavni državni odvjetnik najkasnije sredinom travnja

Dosadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić uputio je u srijedu Vladi zahtjev za razrješenje s dužnosti zbog afere koja je izbila nakon što je otkriveno da je član masonske lože.
21. veljače 2020. u 13:40 2 komentara 423 prikaza
Andrej Plenković na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu
Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da bi novi državni odvjetnik mogao biti izabran najkasnije sredinom travnja, ali nije htio spekulirati o imenima.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić ČLAN MASONA Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio ostavku!

"Znate da smo promijenili zakon, sada smo u fazi da Hrvatski sabor razriješi Dražena Jelenića, nakon toga će uslijediti javni poziv koji će organizirati Državnoodvjetničko vijeće i potom će se donositi odluke", rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu, gdje sudjeluje na izvanrednom sastanku na vrhu čelnika EU-a.

Andrej Plenković na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu
1 / 12
Anton Hruby s partnerima iz arhitektonskog ureda Fellner projektirao je 47 kazališta uključujući i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu te kazališta u Rijeci, Varaždinu i Ljubljani

Ocijenio je kako bi  novi glavni državni odvjetnik mogao biti izabran najkasnije sredinom travnja, a sada bi "bilo malo pretenciozno da tek tako, iz prsta, u rukavu imamo već drugo ime".

Dosadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić uputio je u srijedu Vladi zahtjev za razrješenje s dužnosti zbog afere koja je izbila nakon što je otkriveno da je član masonske lože. 

Masoni U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije

Plenković je također komentirao zahtjev iz Dječje bolnice Srebrnjak da se osobno uključi u rješavanje njihovih problema, gdje je danas Upravno vijeće poništilo natječaj za novog ravnatelja i time izbor novog čelnika bolnice vratilo na početak.

"Vodimo računa o tome da postoje neke nadležnosti koje su na nacionalnoj razini, a neke koje su na gradskoj", istaknuo je Plenković podsjetivši da je osobno bio domaćin u Vladi kada je potpisan ugovor o projektu Dječjeg centra za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak, koji je financiran europskim sredstvima.

Video: Dr. Boro Nogalo o otkazu

"Smatram da je ono što su ostvarili stručnjaci i liječnici, koji su radili dugi niz godina, bitno za hrvatsku medicinu, bitno za pedijatriju. U konačnici, nadam se da će se i ovaj operativni problem riješiti i program realizirati", rekao je Plenković.

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • Playmaker:

    Naš Gospodin Plenković jedini spas za Cjelu Hrvatsku !!!! Ljudi probudite se !!!! I nemoj te podleći Maipulaciji medija !!!!! Nevjerojatno šta se propagira ko u propaloj jugi !!!!

  • Tajkunkomunjara:

    Mislim da ce ovaj put biti iz lože Jugoslavija