Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ protiv

Plenković: Ne vidimo razloga za reviziju Vatikanskih ugovora

Andrej Plenković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
21.04.2018.
u 17:33

Naglasio je da će njegova vlada nastaviti s dijalogom i poštovanjem obveza ugovora koji su tu zadnjih dvadeset godina.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da je HDZ protiv revizije Vatikanskih ugovora, što traži oporba, te da će njegova Vlada nastaviti s poštivanjem ugovornih obaveza.

HDZ je protiv revizije Vatikanskih ugovora, ne vidimo nikakvih razloga za to i cijela ova rasprava ne mijenja naš odnos s Katoličkom crkvom u Hrvatskoj niti sa Svetom stolicom, rekao je premijer novinarima na izbornom Saboru HDZ-ove Akademske zajednice 'Ante Starčević'. 

Naglasio je da će njegova vlada nastaviti s dijalogom i poštovanjem obveza ugovora koji su tu zadnjih dvadeset godina.

Vezano za jučerašnji susret s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović rekao je da su razgovarali o nizu pitanja i funkcioniranju svih sastavnica vlasti, te su usuglašavali prijedlog za 30-ak čelnika diplomatskih misija i konzularnih ureda, a dogovorili su, kaže, 90 posto imena suglasno prijedlogu Vlade.

Plenković očekuje da će u narednim danima, kad se ministrica vanjskih i europskih poslova vrati iz Kanade i SAD-a, finalizirati prijedlog i započeti proceduru. Premijer smatra da rotaciju treba raditi tijekom ljetnih mjeseci, jer "tako to rade velike države".

Vezano za naftnu kompaniju Inu za čiju je rafineriju u Sisku novi predsjednik uprave Sandor Fasimon rekao da nema budućnosti, izvijestio je da je Vlada odabrala savjetnike za otkup dionica Mola, te da kreće u taj proces vrlo sustavno i temeljito, dok će se s drugim dioničarom razgovarati o svim opcijama koje su poslovnog karaktera, a odnose se na rafineriju nafte Sisak i na zaposlenost ljudi u Sisačko-moslovačkoj županiji koja je prošla možda najteže razdoblje gospodarske tranzicije.

Upitan hoće li to ubrzati hrvatske napore u preuzimanju udjela u Ini, rekao je da će taj proces ići dosta brzo što se tiče prijedloga savjetnika.

Za optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (HNS) premijer je rekao da to neće utjecati na vladajuću većinu, a na pitanje hoće li biti rekonstrukcije Vlade nije odgovorio.

Održavanje većine u Saboru sa 77 'ruku' nije teško ako je ekipa koherentna, rekao je premijer, podsjetivši da je Hrvatska završila pregovore o članstvu s istom većinom.

Komentara 22

BO
boovuu
22:44 21.04.2018.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da je HDZ protiv revizije Vatikanskih ugovora, što traži oporba, ------------------------------------------------- Međunarodni ugovori se ne mogu revidirati i mjenjati kako kome padne na pamet. Vatikan ugovor je u biti naknada štete za imovinu koju suu od Katoličke crkve uzeli komunjare za vrijeme juge. prednici onih koji traže reviziju. zašto oporba ne traži prestanak primjene ugovora sa srpskom pravoslavnom crkvom, koji je potpisao račan i koji nije Međunarodni ugovor. srpska pravoslavna crkva svake godine dobije preko 17.000.000,00 kuna od kojih veči dio završi u srbiji. u srbiji nema hrvatske katoličke crkve koju bi financirala srbija da bi se pozivali na reciprocitet.

PU
Pulchrum
23:43 21.04.2018.

Ovo je pametna izjava. Plenkoviću, još možeš osvijetliti obraz, nemoj se prodati Europi za šaku eura. Ostani Hrvat.

VJ
vjuni
10:03 22.04.2018.

.Raskid vatikanskih ugovora je jedino dugorocno rješenje popovske agresije na sekularno društvo. Izolirani, onemocali i bolesni diktator je potpisivanjem vazalskih ugovora,, dugorocno osudio vlastiti narod na nazadovanje, kako duhovno tako i materijalno. Medunarodne sankcije iz 90-tih još trpimo na koži i novcaniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije