Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neću spekulirati'

Plenković ne gubi vrijeme, već danas kreće u razgovore s kandidatima za ministre

Božo Petrov i Andrej Plenković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
10.10.2016.
u 15:10

Plenković nije želio komentirati medijske špekulacije i nagađanja hoće li u Vladi biti Nina Obuljen Koržinek i Ivana Maletić.

Mandatar buduće Vade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas da tijekom dana kreću u razgovore s kandidatima za ministre, istaknuvši kako će javnost o tome izvijestiti "kada sve bude konsolidirano".

 "Danas ćemo imati sastanak jedne skupine u okviru HDZ-a i nakon toga krećemo u razgovore", izjavio je Plenković novinarima u središnjici HDZ-a nakon što je od predsjednice Republike dobio mandat sa sastavljanje nove Vlade, odgovarajući na pitanja kada  počinju razgovori s kandidatima za ministre. Nije želio komentirati medijske špekulacije i nagađanja hoće li u Vladi biti Nina Obuljen Koržinek i Ivana Maletić.

 "Spekulirati neću. Sloboda je tu, a kada sve bude konsolidirano tada ću točno reći o čemu je riječ. Mislim da je to u ovoj situaciji jedini odgovoran i ispravan put", poručio je mandatar Plenković.

Priprema za konstituirajuću sjednicu Sabora

 Za sutra je najavio sastanak s aktualnim i budućim predsjednikom Hrvatskog sabora na kojem će precizno dogovoriti sva pitanja vezana uz konstituirajuću sjednicu Sabora.

Upitan kakvo će stajalište imati buduća Vlada vezano uz odluku MOL-a da bez znanja hrvatskih članova Uprave preveze 600 tona sirove nafte iz Siska u Rijeku, Plenković je odgovorio da će zaštititi hrvatske interese u INA-i, ne samo po tom pitanju, već i inače.

Komentara 2

DU
Deleted user
16:58 10.10.2016.

Smanjiti broj ministarstva i članova Vlade. Preduvjet za boljitak.

AU
Auditore
16:06 10.10.2016.

ma sta bi gubio vrijeme mora to napravit pa nije se valjda mislio odmarat kad se kandidiro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije