Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U RIJECI

Plenković: Nakon što sam najavio sastanak s vojnim vrhom, i na Pantovčaku je munjevito organiziran

Rijeka: Potpisivanje Ugovora o koncesiji za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
05.11.2021.
u 13:40

– Jučer smo na Vladi donijeli odluku o donaciji 300.000 cjepiva. Ima zemalja koje vape za cjepivom, a mi ga imamo u izobilju – rekao je

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je svečanosti potpisivanja Ugovora o koncesiji za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u Rijeci. Tom prilikom komentirao je i aktualnu epidemiološku situaciju, poručivši da broj necijepljenih određuje dinamiku četvrtog vala.

Kazao je da virus ima bazen od 40 i nešto posto necijepljenih te pozvao na docjepljivanje onih koji su ranije cijepljeni i sada su im niža antitijela. 

– Cijepite se trećom dozom, bit ćete zaštićeniji. Stalno ponavljamo koliko je važno cijepljenje. Ovo što sada imamo tako je zato što dio ljudi tu poruku ne akceptira. Nije mi jasno zašto. Ne vjerujem da su od nas puno pametnije brojne druge zemlje koje shvaćaju ozbiljnost cijepljenja – kazao je Plenković.

Upitan o kritikama na račun stalnog testiranja za necijepljene, rekao je da "nema ničega kraćeg" od tog postupka.

– Ja ne znam koliko puta sam se testirao. Sad kad smo išli u Glasgow, tri puta sam se testirao iako sam se cijepio. Organizatori su tražili da im pokažemo da smo tri dana uzastopce negativni. Oni koji nađu neki izgovor da se ne mogu testirati, to ne može proći – rekao je.

05.11.2021., Rijeka - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanosti potpisivanja Ugovora o koncesiji za razvoj i gospodarsko koristenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala.
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Na pitanje do kada će testiranje biti besplatno, rekao je da će biti još jedno vrijeme, ali neće unedogled jer "to nije realno". Na pitanje o zbunjujućim porukama iz Savjeta, rekao je:

– Znanstveni savjet postoji kao savjet mene kao predsjednika Vlade. Oni su tamo dobrovoljno i besplatno. Nemaju nikakvu ovlast ili autoritet da govore uime Vlade. U trenutku kad je Savjet gotov, oni nemaju nikakav autoritet. Oni su tu kao stručnjaci sa svojom ekspertizom. Poruke su naše jasne: Cijepite se!

Dodao je da Lauc suprotne poruke objavljuje u svoje ime. – Je li on izabran? Je li išao na izbore? Nije. Slušajte one koji imaju mandat – rekao je Plenković.

Istaknuo je da je ova Vlada spriječila val stečajeva, omogućila turističku sezonu, upozorava da će situacija biti teška bez cijepljenja...

– Jučer smo na Vladi donijeli odluku o donaciji 300.000 cjepiva. Ima zemalja koje vape za cjepivom, a mi ga imamo u izobilju – rekao je.

Na upit novinara je li se predsjednik Zoran Milanović skulirao, Plenković je ponovio da je Vlada  protiv politiziranja i privatiziranja HV-a.

05.11.2021., Rijeka - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanosti potpisivanja Ugovora o koncesiji za razvoj i gospodarsko koristenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala.
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

– Vlada je protiv nezakonitosti koje se događaju, a koje se događaju od njega, a ne od ministra obrane. Drugo, zalažemo se za civilizacijski višu razinu komunikacije političara u javnosti. Ako su napadi takvi da se razina spušta, onda ćemo na to odgovoriti. U ponedjeljak sam dogovorio da dovedemo cijeli vojni vrh kako bih ja kao premijer, a i drugi, čuli koji su to problemi u Hrvatskoj vojsci. To govorim kao netko tko je na čelu Vlade koja je u šest godina kontinuirano povećavala proračun za MORH. Odluku o kupnji aviona donijela je moja Vlada. Jasno je tko je dao više za hrvatske vojnike. Ako ima nekih poteškoća, htio bih to čuti. Da bih onda jučer doznao da se munjevito na Pantovčaku organizira isti takav sastanak.

Naveo je i da je Ured predsjednika dao informaciju medijima gdje radi supruga glavnog inspektora obrane generala Drage Matanovića kako bi ga uplašili.

 

 

Ključne riječi

Komentara 25

ST
Stoyansky
15:53 05.11.2021.

samo me zanima kamo ce ovaj kidnuti kad zagusti?? ima bosansko državljanstvo ili ce u Austriju kao njegov ucitelj???

Avatar Urbanihercegovac
Urbanihercegovac
19:20 05.11.2021.

neprocenivo...sveopći potop i rasulo hdz Internet bojne

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:08 05.11.2021.

Ima zemalja koje vape za cjepivom, a mi ga imamo u izobilju - kao da govori o rudnom bogatstvu, kao da je besplatno, a naručeno je preko svake mjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije