Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U ŠIBENIKU

Plenković: Grbinova izjava je jadna, patetična, kriva i politički promašena

Zagreb: Plenković i Vujčić dali izjave nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
23.02.2021.
u 11:45

Grbin ne prati igru, nego se uključuje na kraju. Ako netko kaže da nisu dobro došli članovi HDZ-a, njihovi simpatizeri i birači, to se zove diskriminacija, kaže Plenković

Premijer Andrej Plenković u Šibeniku je otvorio Adriatic Business centar, gdje je komentirao aktualnu situaciju. Odgovorio je na pitanje o pregovorima za otkup Ine.  

– Razgovori s MOL-om traju, podaci su tajni i takvi će ostati. INA je kompanija koja je na burzi, ovakve razgovore ne vodimo da ne bismo utjecali na cijenu dionica kompanije – kazao je.

Rekao je i kako će u četvrtak biti imenovan čelnik Središnjeg ureda za obnovu.

Na pitanje je li razgovarao s predsjednikom Milanovićem oko izbora za predsjednika Vrhovnog suda, kaže:

– Ne, nismo razgovarali. Cijela ta situacija djeluje mi neočekivano i nepotrebno.

Ponovno je upitan o prekorednom cijepljenju.

– Od početka sam govorio da cijela ta piramida treba biti dobro organizirana, sukladno nacionalnom planu cijepljenja, da bismo mogli pratiti najugroženije, najizloženije, rizične skupine. Tu je došlo do nekih devijacija, ono što je sada dobro i što možemo očekivati jest pristizanje većeg broja cjepiva. Do kraja ožujka 700.000 doza, što znači da ćemo procijepiti više od 400.000 ljudi. Sve države su u istoj poziciji, svi smo jednako ljutiti i frustrirani.

Komentirao je i izjavu šefa SDP-a Peđe Grbina koji je rekao kako je Plenkovićeva usporedba HDZ-a s patnjom Židova ispod svake razine.

– Bilo bi mi bolje da je osudio izjavu tog gospodina iz ''Tri majmuna''. Grbin ne prati igru, nego se uključuje na kraju. Ako netko kaže da nisu dobro došli članovi HDZ-a, njihovi simpatizeri i birači, to se zove diskriminacija. Što da je neki član HDZ-a rekao da neće primiti u svoj kafić članove HDZ-a, Srbe, Rome, Židove. Ja sam pratio i vidio ignoriranje dijela javnosti, ovdje nitko nije trzao. Izjava gospodina Grbina je jadna, patetična, kriva, politički promašena.

Kaže kako nije počeo predizbornu kampanju.

– Mi smo redovito po županijama, ovo je Vlada koja je pružila ruku županijama. Mi funkcioniramo tako da su županije, bez obzira na to tko im je na čelu, integrirane u ukupne aktivnosti na razini države. To podrazumijeva od mene da budem po Hrvatskoj. Nastavit ću putovati, kao što sam radio protekle četiri godine, ovo su najnormalnije aktivnosti.

Ključne riječi

Komentara 38

GU
General_U
13:27 23.02.2021.

Rijeka liberalna i slobodna samo kad su četnici jugići i talijanski fašisti u pitanju...

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
12:07 23.02.2021.

ništa anemični veleizdajnik ne komentira svakodnevna nova imena HDZ-ovaca cijepljenih preko reda, u normalnim državama koliko vidimo lete i ministri zbog toga, a ovaj se bavi nekom kafanom...strava

Avatar majkuvam
majkuvam
12:06 23.02.2021.

Diskriminacija korumpiranih uhljeba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije