Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIGNUT DOGOVOR

Plenković: Boris Milošević ide u Knin na obljetnicu Oluje, Tomo Medved u Grubore

Zagreb: U Banskim dvorima održana sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.07.2020.
u 19:03

"Tomo Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kad točno odredimo datum"

Postignut je konačni dogovor. Na obljetnici Oluje sudjelovat će predstavnik srpske nacionalne manjine, a u Grubore Vlada šalje svog predstavnika, potvrdio je premijer Andrej Plenković.

- Dogovor koji danas imamo sa SDSS-om je da oni sudjeluju u toj proslavi. Sudjelovat će Boris Milošević, potpredsjednik Vlade. Mislim da je to dobro i korisno. To će sigurno biti i doprinos odnosu između Hrvatske i Srbije, a snažna je poruka i svim drugim partnerima. Cijelo vrijeme smo razgovarali o tome da 5. kolovoza idu svi članovi Vladi. Naša želja je bila da Milošević ide. Milorad Pupovac neće biti tamo. Nije se razgovaralo o tome - kazao je gostujući u RTL-u Danas.

Potvrdio je i da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ići u Grubore da oda počast nevinim žrtvama koje su tamo stradale.

- Tomo Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kad točno odredimo datum. Važna je poruka ministra branitelja, potpredsjednika Vlade, generala hrvatske vojske. On može na najbolji mogući način poslati važnu poruku, poruku pomirenja i budućnosti - smatra Plenković.

Sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem

- Predsjednik je jučer govorio o nekakvom tvitu protiv njega, mi smo sve pretražili, tvit nismo našli. Onda smo ga čuli kako postoje jazavci u Vladi, pretražio sam cijelu Vladu, niti jazavce nismo pronašli. Išao sam provjeravati njegove navode. Čini mi se da ga je netko od njegovih suradnika dezinformirao. Zašto su oni to učinili, ja ne znam. Siguran sam da on sam od sebe ne bi tako nešto kazao - kaže Plenković.

Govoreći o prelasku Grbe- Bujević u Sabor, kazao je da ona više neće biti član Stožera.

Antagonizam prema Mostu

- Imali smo raspravu. Zastupnici Mosta kao i uvijek bili su slabo pripremljeni i neupućeni u teme Europske unije. Kada im se odgovori na politički način, snažno, onda bježe i traže od predsjedavajućeg da ih se zaštiti. Moja poruka je bila kada ste u Saboru onda ste u političkoj areni, netko kada stalno napada, ne može cviliti kada dobije odgovor - kazao je Plenković dodajući da savjetuje svima da ni u kojem slučaju ne koaliraju s Mostom.

 

Komentara 42

KR
krademoimiloradaljubimo
21:00 30.07.2020.

Ne može čovjek vjerovati da se ovdje ne smiju spomenuti pokolji Srba nad Hrvatima na čijim komemoracijama Pupovac i Milošević nikad nisu bili: Borovo Selo, Kuljani, Struga, Zamlača, Kozibrod, Pastuša, Dalj, Budačka Rijeka, Lovinac, Kraljevčani, Lovinac, Pecki, Hrvatski Čuntić, Žuta Lokva, Skela Glinska, Graboštani, Majur, Četekovac, Kusonje, Ivanovo Selo, Tovarnik, Brloška dubrava, Grabovac, Gornji Viduševac, Novo Selo Glinsko, Čorci, Vaganac, Lovas, Široka Kula, Karanac, Volinja, Brešani, Baćin, Lipovača, Vukovar, Erdut, Saborsko, Škabrnja, Nadin, Klanac, Dabar, Vrhovine, Smoljanac, Kukuruzari, Gornje Jame, Voćin, Joševica, Maja, Lađevac, Furjan, Šašići, Rodaljice, Zaton, Medviđa, Dragišići...

DU
Deleted user
21:38 30.07.2020.

Sramota treba biti vladu koja šalje izaslanika na manifestaciju velikosrpske mitologije u mjestu Gruborima

NI
NikoCro
19:34 30.07.2020.

Eh moji generali, sto bi vam covjek rekao, ne cudim se politicarima, al generali sto je sa vama, ocito da fotelje cine svoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije