Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Boris Milošević ide u Knin na obljetnicu Oluje, Tomo Medved u Grubore

"Tomo Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kad točno odredimo datum"
30. srpnja 2020. u 19:03 42 komentara 8464 prikaza
Zagreb: U Banskim dvorima održana sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Postignut je konačni dogovor. Na obljetnici Oluje sudjelovat će predstavnik srpske nacionalne manjine, a u Grubore Vlada šalje svog predstavnika, potvrdio je premijer Andrej Plenković.

Plenković i Milanović ovaj put nešto blaže Milanović ponovno odgovorio Plenkoviću: Ja sam počeo pristojno

- Dogovor koji danas imamo sa SDSS-om je da oni sudjeluju u toj proslavi. Sudjelovat će Boris Milošević, potpredsjednik Vlade. Mislim da je to dobro i korisno. To će sigurno biti i doprinos odnosu između Hrvatske i Srbije, a snažna je poruka i svim drugim partnerima. Cijelo vrijeme smo razgovarali o tome da 5. kolovoza idu svi članovi Vladi. Naša želja je bila da Milošević ide. Milorad Pupovac neće biti tamo. Nije se razgovaralo o tome - kazao je gostujući u RTL-u Danas.

Potvrdio je i da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ići u Grubore da oda počast nevinim žrtvama koje su tamo stradale.

- Tomo Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kad točno odredimo datum. Važna je poruka ministra branitelja, potpredsjednika Vlade, generala hrvatske vojske. On može na najbolji mogući način poslati važnu poruku, poruku pomirenja i budućnosti - smatra Plenković.

Sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem

- Predsjednik je jučer govorio o nekakvom tvitu protiv njega, mi smo sve pretražili, tvit nismo našli. Onda smo ga čuli kako postoje jazavci u Vladi, pretražio sam cijelu Vladu, niti jazavce nismo pronašli. Išao sam provjeravati njegove navode. Čini mi se da ga je netko od njegovih suradnika dezinformirao. Zašto su oni to učinili, ja ne znam. Siguran sam da on sam od sebe ne bi tako nešto kazao - kaže Plenković.

Govoreći o prelasku Grbe- Bujević u Sabor, kazao je da ona više neće biti član Stožera.

Antagonizam prema Mostu

- Imali smo raspravu. Zastupnici Mosta kao i uvijek bili su slabo pripremljeni i neupućeni u teme Europske unije. Kada im se odgovori na politički način, snažno, onda bježe i traže od predsjedavajućeg da ih se zaštiti. Moja poruka je bila kada ste u Saboru onda ste u političkoj areni, netko kada stalno napada, ne može cviliti kada dobije odgovor - kazao je Plenković dodajući da savjetuje svima da ni u kojem slučaju ne koaliraju s Mostom.

 

Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
NEPOZNATA EPIZODA IZ ŽIVOTA TOME MEDVEDA
'Tog je dana u Primišlju poginuo vaš brat, srpski, i moj brat, hrvatski vojnik'
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • krademoimiloradaljubimo:

    Ne može čovjek vjerovati da se ovdje ne smiju spomenuti pokolji Srba nad Hrvatima na čijim komemoracijama Pupovac i Milošević nikad nisu bili: Borovo Selo, Kuljani, Struga, Zamlača, Kozibrod, Pastuša, Dalj, Budačka Rijeka, Lovinac, Kraljevčani, Lovinac, Pecki, Hrvatski Čuntić, Žuta ... prikaži još! Lokva, Skela Glinska, Graboštani, Majur, Četekovac, Kusonje, Ivanovo Selo, Tovarnik, Brloška dubrava, Grabovac, Gornji Viduševac, Novo Selo Glinsko, Čorci, Vaganac, Lovas, Široka Kula, Karanac, Volinja, Brešani, Baćin, Lipovača, Vukovar, Erdut, Saborsko, Škabrnja, Nadin, Klanac, Dabar, Vrhovine, Smoljanac, Kukuruzari, Gornje Jame, Voćin, Joševica, Maja, Lađevac, Furjan, Šašići, Rodaljice, Zaton, Medviđa, Dragišići...

  • Deleted user:

    Sramota treba biti vladu koja šalje izaslanika na manifestaciju velikosrpske mitologije u mjestu Gruborima

  • NikoCro:

    Eh moji generali, sto bi vam covjek rekao, ne cudim se politicarima, al generali sto je sa vama, ocito da fotelje cine svoje