Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U FARKAŠEVCU

Plenković: Odbacujem svako relativiziranje COVID-a 19, o toj temi treba govoriti jako ozbiljno

CSU party meeting at Kloster Seeon
Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
16.07.2021.
u 15:58

Napor u obrani od COVID-a 19 mora biti kolektivan jer sebičnost nije dobrodošla, naglasio je premijer.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana općine Farkaševac gdje je komentirao aktualne političke događaje.

- Napor u obrani od COVID-a 19 mora biti kolektivan jer sebičnost nije dobrodošla. Mi smo u razgovoru sa socijalnim partnerima postigli dogovor gdje smo rekli da dajemo potpore u onim sektorima kojima je to potrebno i omogućili smo svim poslodavcima da prebrode krizu. Sada kad smo u situaciji s 47 posto cijepljenjih s jednom dozom, moramo učiniti dodatne iskorake i procijepiti barem dvije trećine stanovništva. Oni koji su cijepljeni proći će kao u vladi naš Boris Milošević, lagana temperaturica, ali ništa strašno. Iskoristimo tu šansu i dajmo svoj doprinos, komentirao je na početku konferencije situaciju s pandemijom COVID-a 19. 

- Nemojte pričati o represivnom aparatu, to zvuči kao da ćemo izvesti neki udar. Bili smo vrlo mudri i ispravno kalibrirani u svim restriktivnim mjerama. Moramo na pametan način iskoristiti COVID potvrde. Sezona je zasada puno bolja nego prošla, na nama je da vrlo suptilno miksom cijepljenja, odgovornosti i mjera dođemo do rujna. Stvar je banalna, najbolje da dva puta prođemo istu školu, kazao je sarkastično premijer. 

Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića te Gordana Lauca.

- Odbacujem svako relativiziranje COVID-a 19, o toj temi treba govoriti jako ozbiljno. Što se tiče Lauca, on izjave govori u svoje ime. Nemojte atribuirati vladi nešto što on govori u svoje ime. Savjet je došao dobrovoljno dati svoj doprinos tako da vlada nije odgovorna za njihove izjave, kazao je. 

Govoreći o spekulacijama da bi bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogla biti izabrana za glavnu tajnicu NATO-a, Plenković je kazao kako bi bio jako sretan da se to dogodi.

- Meni bi bilo jako drago da bude izabrana, ali koliko znam ta će točna doći na dnevni red tek u rujnu 2022. godine. Mi ćemo ju naravno podržati ako stvarno dođe do toga, no ne treba spekulirati prerano, kazao je.

VIDEO Milanović na polaganju prisege u Požegi

Komentara 62

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
17:27 16.07.2021.

Cijepljenje je možda i najveće dostignuće u ljudskoj povijesti. Po antivakserima još bi harale iskorijenjene boleštine kao boginje, dječja paraliza....Uvijek je bilo protivnika cijepljenja i, općenito, znanosti. Ljudi koji "znaju" sve, teoretičara urote i sličnih. Ti i takvi će biti jedini krivci u slučaju veće zaraze, zatvaranja....Ako stvari krenu ka crnom scenariju i većem broju umrlih i bolesnih, obavezno cijepljenje treba i hoće naći podršku kod razumnog dijela stanovništva.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:12 16.07.2021.

Austrija, Njemacka , Francuska reagiraju mnog strozije i uspjesnije. Ne dozvolite antiwaxerima da nam donesu treci val - to im je jedina namjera.

ST
Stiv12345
18:02 16.07.2021.

kakova pravda ,necijepljeni mogu zaraziti nedužne,koji mogu u najgorem slučaju i umrijeti , za mene je to ubistvo iz nehaja a za njih je to normalno kao i da sa porastom oboljelih hrvatska gubi milijarde eura i nikom ništa jer to na kraju plaćaju porezni obveznici . Voziš auto prebrzo i lmaš saobraćajku ,netko pogine ideš par godina u zatvor a hodaš naokolo necijepljen zaraziš osobu koja umre i nikom ništa gdje je tu razlika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije