Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Kroz naš se rad učinilo više za razvoj Slavonije nego u nizu godina prije toga

Današnju sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanu u Vinkovcima obilježilo je potpisivanje Razvojnog sporazuma ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i poljoprivrede s pet slavonskih županija, vrijednog 750 milijuna kuna.
20. srpnja 2018. u 18:47 31 komentara 634 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Do sada ugovorenih 36 posto od ukupno predviđenih 19,5 milijardi kuna za Slavoniju sjajan je uspjeh, rekao je premijer Vlade Andrej Plenković u petak nakon 5. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj je potpisan Razvojni sporazum vrijedan 750 milijuna kuna te je ocijenio kako će se vidjeti da je kroz rad njegove Vlade i lokalne vlasti učinjeno više za razvoj Slavonije nego u nizu godina prije toga.

Vinkovci: Premijer i članovi Vlade na 5. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem Premijer u Vinkovcima: Svjesni smo da Slavonija ne živi

Današnju sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanu u Vinkovcima obilježilo je potpisivanje Razvojnog sporazuma ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i poljoprivrede s pet slavonskih županija, vrijednog 750 milijuna kuna.

"Razvojni sporazum koji su danas potpisali pet slavonskih županija i ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i poljoprivrede izuzetno je važan sporazum u sklopu kojega je predviđeno 750 milijuna kuna predviđenih za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, a prvi put grupiramo županije da se konkretni projekti koji idu izvan granica jedne od županija mogu financirati kroz europska sredstva i suradnju s ova dva ministarstva", rekao je Plenković u izjavi novinarima.

Andrej Plenković ‘Last minute’ aranžmani Vlada sve važne odluke donosi u cajtnotu? Ne, sve je dobro smišljeno i pomno isplanirano

Značajnim je izdvojio i potpisivanje sporazuma o savjetodavnim uslugama koji je potpisan sa Svjetskom bankom, a u sklopu kojega je u sljedećih 36 mjeseci osigurano 6,2 milijuna eura za pomoć županijama, gradovima i općina za što učinkovitiju pripremu projekata i apsorpciju EU sredstava.

"Vrlo sam zadovoljan sastankom i vidi se da su sudionici shvatili bit cijelog procesa i mislim da ćemo kroz mandat ove vlade i mandat lokalne i područne samouprave koji se praktički prate, kada podvučemo crtu, vidjeti da se kroz naš rad učinilo više za razvoj Slavonije nego u nizu godina prije toga", ocijenio je Andrej Plenković. 

Ilustracija Revitalizacija najugroženije regije Projekt Slavonija, Baranja i Srijem donosi 6,8 milijardi kuna EU novca

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je rekao da je njegovoj Vladi Slavonija izuzetno važna.

"Sve što ovdje radimo radimo na konkretan i cjelovit način i želimo da ljudi ostaju ovdje u svojim domovima i njeguju sve ono što ih čini Slavoncima", istaknuo je.

Na pitanje novinara kako komentira što je DORH odbacio kaznenu prijavu za onečišćenje vode u Slavonskom Brodu, Plenković je rekao da je DORH neovisno i samostalno sudbeno tijelo i u svom radu se oslanja na nalaze vještaka te nema što dodati na zaključke DORH-a.

Vlada RH nova imena Vlada: Imenovanja na zatvorenom dijelu sjednice

Novinare je zanimao i stav premijera oko zahtjeva Inicijative "Narod odlučuje" da njihove potpise provjerava  Državno izborno povjerenstvo (DIP), a ne nadležna ministarstva. "Imam povjerenje u institucije hrvatske države i oni koji su dobili zadatak da to ispitaju to će i napravit", kratko je odgovorio Plenković.

Krešimir Macan Vlada ostala bez PR-a Macanu presudio tvit o dočeku vatrenih

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Vinkovcima je u petak održana 5. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem tijekom koje je potpisan Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema, RAS Sporazum Slavonija, Baranja i Srijem sa Svjetskom bankom za pružanje savjetodavnih usluga te ugovori za 130 projekata na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske županije, ukupne vrijednosti 1,3 milijardi kuna.

Andrej Plenković
1 / 11
Andrej Plenković u Varaždinu
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • VL.dije.kusrać:

  Jedino šta si napravio od početka mandata u smislu Slavonije je da si se pretvorio u debelog prasca spremnog za ...

 • kordunmoj75:

  Vala si u pravu Plenki,ti tvoja nesposobna vlada,ste ucinili mnogo za Slavoniju,evo za dvije godine vaseg mandata,cca 50 tisuca Slavonaca je dobilo poso,ali u Njemackoj,i otisli s jednosmjernom kartom,bravo Plenki gnojevi.

 • Avatar Ronin
  Ronin:

  "Plenković: Kroz naš se rad učinilo više za razvoj Slavonije nego u nizu godina prije toga"--------- Irska i Njemačka ti zahvaljuju na tvom radu.