Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvojni sporazum

Plenković: Kroz naš se rad učinilo više za razvoj Slavonije nego u nizu godina prije toga

Andrej Plenković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
20.07.2018.
u 18:47

Današnju sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanu u Vinkovcima obilježilo je potpisivanje Razvojnog sporazuma ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i poljoprivrede s pet slavonskih županija, vrijednog 750 milijuna kuna.

Do sada ugovorenih 36 posto od ukupno predviđenih 19,5 milijardi kuna za Slavoniju sjajan je uspjeh, rekao je premijer Vlade Andrej Plenković u petak nakon 5. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj je potpisan Razvojni sporazum vrijedan 750 milijuna kuna te je ocijenio kako će se vidjeti da je kroz rad njegove Vlade i lokalne vlasti učinjeno više za razvoj Slavonije nego u nizu godina prije toga.

Današnju sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanu u Vinkovcima obilježilo je potpisivanje Razvojnog sporazuma ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i poljoprivrede s pet slavonskih županija, vrijednog 750 milijuna kuna.

"Razvojni sporazum koji su danas potpisali pet slavonskih županija i ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i poljoprivrede izuzetno je važan sporazum u sklopu kojega je predviđeno 750 milijuna kuna predviđenih za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, a prvi put grupiramo županije da se konkretni projekti koji idu izvan granica jedne od županija mogu financirati kroz europska sredstva i suradnju s ova dva ministarstva", rekao je Plenković u izjavi novinarima.

Značajnim je izdvojio i potpisivanje sporazuma o savjetodavnim uslugama koji je potpisan sa Svjetskom bankom, a u sklopu kojega je u sljedećih 36 mjeseci osigurano 6,2 milijuna eura za pomoć županijama, gradovima i općina za što učinkovitiju pripremu projekata i apsorpciju EU sredstava.

"Vrlo sam zadovoljan sastankom i vidi se da su sudionici shvatili bit cijelog procesa i mislim da ćemo kroz mandat ove vlade i mandat lokalne i područne samouprave koji se praktički prate, kada podvučemo crtu, vidjeti da se kroz naš rad učinilo više za razvoj Slavonije nego u nizu godina prije toga", ocijenio je Andrej Plenković. 

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je rekao da je njegovoj Vladi Slavonija izuzetno važna.

"Sve što ovdje radimo radimo na konkretan i cjelovit način i želimo da ljudi ostaju ovdje u svojim domovima i njeguju sve ono što ih čini Slavoncima", istaknuo je.

Na pitanje novinara kako komentira što je DORH odbacio kaznenu prijavu za onečišćenje vode u Slavonskom Brodu, Plenković je rekao da je DORH neovisno i samostalno sudbeno tijelo i u svom radu se oslanja na nalaze vještaka te nema što dodati na zaključke DORH-a.

Novinare je zanimao i stav premijera oko zahtjeva Inicijative "Narod odlučuje" da njihove potpise provjerava  Državno izborno povjerenstvo (DIP), a ne nadležna ministarstva. "Imam povjerenje u institucije hrvatske države i oni koji su dobili zadatak da to ispitaju to će i napravit", kratko je odgovorio Plenković.

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Vinkovcima je u petak održana 5. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem tijekom koje je potpisan Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema, RAS Sporazum Slavonija, Baranja i Srijem sa Svjetskom bankom za pružanje savjetodavnih usluga te ugovori za 130 projekata na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske županije, ukupne vrijednosti 1,3 milijardi kuna.

Andrej Plenković
1/11

Komentara 31

KO
kordunmoj75
19:45 20.07.2018.

Vala si u pravu Plenki,ti tvoja nesposobna vlada,ste ucinili mnogo za Slavoniju,evo za dvije godine vaseg mandata,cca 50 tisuca Slavonaca je dobilo poso,ali u Njemackoj,i otisli s jednosmjernom kartom,bravo Plenki gnojevi.

VJ
Vl jedi govna
22:21 20.07.2018.

Jedino šta si napravio od početka mandata u smislu Slavonije je da si se pretvorio u debelog prasca spremnog za ...

RI
rimac444
20:52 20.07.2018.

Plenković je najveći političar nakon Oca domovine. Nakon kukulele termita islučajnog bitange sve se okrenulo u pozitivnom smjeru. Gamad je zadužila državu za 100 milijardi i opljačkala još 46 milijardi kroz otpis dugova, DUUDI, razne kriminalne afere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije