Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjeren u pobjedu HDZ-a

Plenković kolegama iz EPP-a: 'Vidimo se na idućem kongresu tijekom trećeg mandata moje vlade'

Andrej Plenković
Foto: Andrej Plenković/X
1/3
07.03.2024.
u 15:49

Ponovio je da Ukrajina može računati na hrvatsku "financijsku, humanitarnu i vojnu pomoć" do pobjede protiv Rusije

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak pučanima da im garantira da će na idućem kongresu Europske pučke stranke ponovno biti na funkciji hrvatskog premijera. Hrvatski birači izlaze na parlamentarne izbore prije europskih izbora, a Plenković je rekao kolegama iz EPP-a da je uvjeren u pobjedu HDZ-a.

"Ovo je trenutak da treći put pozovemo naše građane da obnove povjerenje u naš program, naše vrijednosti i naša postignuća", rekao je Plenković kolegama iz Europske pučke stranke (EPP). "Garantiram vam da se vidimo na idućem kongresu tijekom trećeg mandata moje vlade", naglasio je Plenković u obraćanju. 

Plenković je poručio predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen da računa na to da će Komisija idući tjedan izaći s pozitivnim izvješćem o Bosni i Hercegovini i da će se na idućem sastanku Europskog vijeća napokon moći reći da je došlo vrijeme da se otvore pristupni pregovori s Bosnom i Hercegovinom. Dodao je da domaćin kongresa Rumunjska, kao i Bugarska, mogu računati na potporu Hrvatske u procesu ispunjavanja kriterija za ulazak u eurozonu i Schengen. Ponovio je da Ukrajina može računati na hrvatsku "financijsku, humanitarnu i vojnu pomoć" do pobjede protiv Rusije. 

 

EPP okuplja 83 stranke i partnera iz 44 zemlje. Pučani su najbrojnija politička grupacija u Europskom parlamentu s Maltežankom Robertom Metsolom na čelu te institucije.

Imaju šefa države ili vlade u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Latviji, Litvi, Švedskoj, Austriji, Irskoj, Poljskoj, Finskoj, Luksemburgu, Cipru, a uskoro bi trebali imati i u Bugarskoj. 

GALERIJA Nekad simbol grada, danas potpuno devastirana: Od đakovačke Mimoze ostali su samo zidovi

Andrej Plenković
1/65

Komentara 4

GO
goran2hr
14:32 07.03.2024.

U EPP-u HDZ je udružen sa Vučićevom SNS, te Izetbegovićevom SDA. Kakvo lijepo društvance...

KA
Kapitol
14:00 07.03.2024.

AP jos nije svijestan gdje zivi. Gradani Hrvatske vise nisu ovce. Previse obecava a nije pitao gradane. Pravi feudalac.

Avatar jambo
jambo
16:46 07.03.2024.

Najbolje opet s Pupovcem, volim kmečanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije