Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJA ĐEREK

Plenković izjave zviždačice nazvao hajkom i harangom, evo što mu je ona odgovorila

Zagreb: Zviždačica Maja Đerek dala je izjavu medjima ispred zgrade USKOK-a
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
03.02.2022.
u 13:20

"Iza mene ne stoji nikakva interesna grupacija nego samo snažna volja da upozorim kakve malverzacije i pogodovanja se događaju u državnoj tvrtki Državne nekretnine", napisala je

Ovdje nije riječ o harangi na bilo koga nego o želji da se ispravi nepravda, odgovorila je zviždačica i bivša zaposlenica Državnih nekretnina Maja Đerek premijeru Andreju Plenkoviću koji je odbacio njene navode u slučaju Frke Petešića. 

Podsjećamo, Plenković je jučer na pitanje novinara o Zvonimiru Frki Petešiću kazao kako je riječ o ''harangi i hajki orkestriranoj od Milanovića''.

– Ovo su samo harange i laži. Za njega nema prekršaja. Da mi takvog čovjeka ljudi koji ne rade ni 20 posto koliko on čereče po medijima, to ne dolazi u obzir. Banožić mi je rekao da je tu gospođu vidio jednom, postoji nekakav zapis s tog sastanka, on se informirao oko nekih stranaka i to je to – kazao je jučer Plenković. 

Đerek je danas objavila priopćenje u kojem je odgovorila da nije dio nikakve hajke, već da je riječ o želji da se pokažu  malverzacije i pogodovanja koja se događaju u državnoj tvrtki Državne nekretnine. 

''Nikada u životu nisam bila članica nijedne stranke i to se može lako provjeriti. Nijedan posao nisam dobila preko politike i bez potrebnih referencija, i to se može provjeriti. 

Iza mene ne stoji nikakva interesna grupacija, samo snažna volja da upozorim kakve malverzacije i pogodovanja se događaju u državnoj tvrtki Državne nekretnine, da upozorim kakve metode su moji nadređeni koristili kada sam htjela raditi po zakonu i u interesu RH te u konačnici na kakav način su me odlučili eliminirati iz tvrtke kada se nisam dala ucijeniti radnim mjestom od  gđe. Renate Sabo. 

Podsjećam da sam radila u skladu sa zakonom i u interesu RH, da sam koristila sva raspoloživa sredstva da upozorim nadležne unutar sustava i svejedno sam dobila otkaz pod krinkom mojeg skrivljenog ponašanja. Nakon toga sam gotovo godinu i pol dana čekala da me nadležne institucije zaštite od odmazde odgovornih – nadležno ministarstvo, sud i drugi.

Ništa nije poduzeto od  državnih institucija da me se zaštiti – samo ignoriranje i šutnja. Na radnom sporu koji sam pokrenula protiv Državnih nekretnina bez ikakvog stvarnog razloga rasprave se zatvaraju za javnost i to na izričiti zahtjev Državnih nekretnina (ustvari gđe. Sabo). 

Podsjetit ću da je USKOK pokrenuo istragu tek nakon mojeg medijskog istupa, a za drugu kaznenu prijavu koju sam podnijela prije više od 6 mjeseci zbog krivotvorenja službenog dokumenta od gđe. Renate Sabo i g. Hrvoja Ćosića još ništa nije poduzeto od pravosudnih institucija. 

Umjesto da se konačno ispita i sankcionira odgovorne, ja od njih dobivam prijetnje tužbama za klevetu, ponude za poligrafsko testiranje, aktiviraju se stranački trolovi na internetu u svrhu blaćenja i iznošenja lako provjerljivih neistina, konstruiraju se podmetanja oko mojih sudjelovanja na natječajima za posao. 

Sve iz samo jednog razloga – zato što sam iznijela u javnost istinu i ono čemu sam svjedočila te potkrijepila svoje navode dokumentima. Ovdje nije riječ o harangi na bilo koga nego o želji da se ispravi nepravda.

Ovim putem zahvaljujem na golemoj podršci ljudima iz cijele Hrvatske, a koji žele i zaslužuju bolje'', napisala je Đerek. 

>> VIDEO Od puzajućeg državnog udava, preko herojskog zeca, do protuprirodnog bluda prema društvu – svi "zoranizmi" na jednom mjestu!

Komentara 78

DU
Deleted user
13:33 03.02.2022.

nije mi jasno što se čeka s uvođenjem prijekih sudova za izdajice hdz-ovih pljačkaša kao i pljački njihovih pomoćnika (hns poglavito, hsls, sdss, hsu...) .

BJ
bjmaro
15:23 03.02.2022.

Ja mislim da je zaslužila da se neka ulica u Zg zove po njoj. Rada predlaže ulicu za Lepej i onda odmah i za ovu zviždaljku

Avatar SileZla
SileZla
13:31 03.02.2022.

Ok, ona je rekla svoje, Plenković kaže da je to hajka. Tko će presuditi? To bi trebao DORH. Ali, po dosadašnjim iskustvima oni će raditi izvide 3-4 godine, napisati 80.000 stranica i pojeo vuk magare. Do tada može svak pričati svoju stranu priče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije