Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Plenković iz Koprivnice o isplati dividende: Podravka je stabilna i uspješna kompanija

PIXSELL
30.04.2021.
u 18:06

Dolazi još 3,2 miijuna doza cjepiva i do 30. lipnja moći će se cijepiti svi koji to žele, ističe premijer

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković dao je u petak u Koprivnici potporu kandidatima stranke na lokalnim izborima. HDZ u županiji podupire župana Darka Korena iz Mreže koji na izbore ide s dožupanom Ratimirom Ljubićem, čelnikom koprivničkog HDZ-a.

Na pitanje je li primjereno da država kao najveći dioničar putem dividende izvlači novac iz Podravke s obzirom na novi investicijski ciklus i niske plaće radnika uz pogonima, premijer je naglasio kako je Podravka stabilna i uspješna kompanija.

„Koliko znam, plaće su nedavno porasle, a skočila je i cijena dionice. Podravkini rezultati su dobri, tvrtka posluje stabilno“, odgovorio je Plenković.

Uprava i Nadzorni odbor Podravke predložili su danas isplatu 9 kuna dividende po dionici. Najviše će dobiti država koja ima oko 25 posto dionica.

Na primjedbu da je Koprivničko-križevačka županija u odnosu na broj stanovnika dosad dobila najmanje cjepiva u Hrvatskoj, premijer navodi kako se cjepivo distribuira proporcionalno.

„Dolazi još 3,2 milijuna doza cjepiva i do 30. lipnja moći će se cijepiti tko god to želi“, zaključio je.

Komentara 7

DU
Deleted user
18:24 30.04.2021.

Dividendu ćemo isplatiti prije izbora.

DU
Deleted user
18:25 30.04.2021.

Samo zbog Dalićke cieja županije ne bi trebala dati jedan glas HDZ-u

DU
Deleted user
22:31 30.04.2021.

Zato ti je u planu što prije prodat i uzeti novce na privatne račune a sve če to dalička po zakonu koji je smislio hdz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije