Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispunio još kao zastupnik

Otkrivamo što je u imovinskoj kartici Andreja Plenkovića

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
11.11.2016.
u 11:50

Njegova supruga zaposlena je u Hrvatskom saboru i godišnja neto plaća iznosi joj 121.384 kune

Povjerenstvo za sukob interesa objavilo je imovinsku karticu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. U njoj je navedeno da Plenković u osobnom vlasništvu ima stan u Zagrebu od 187,31 četvornog metra, vrijedan 2,6 milijuna kuna. Od ostalih nekretnina, navedeno je da posjeduje i drugu nekretninu, ne navodi se točno koju, od 5,63 četvorna metra u Zagrebu, koja je vrijedna 20.000 kuna. Te nekretnine stekao je kupnjom od prihoda od nesamostalnog rada i prodajom imovine.

Premijer u osobnom vlasništvu ima i automobil VW passat iz 2011. koji je vrijedan 100.000 kuna, a stekao ga je kupnjom od prihoda od nesamostalnog rada. Od plaće je Plenković uspio uštedjeti i 130.000 eura. Posjeduje i 69 dionica T-HT-a nominalne cijene od 100 kuna po dionici.

Plenković je imovinsku karticu ispunio još kao zastupnik u Saboru pa se kao njegova plaća navodi ona saborskog zastupnika u iznosu od 13.512 kuna neto

U kartici je navedeno i da je prethodno bio zastupnik u Europskom parlamentu, ali bez iznosa plaće. Prema podacima iz kartice, Plenković dužnost predsjednika HDZ-a obnaša volonterski.

Njegova supruga je pak zaposlena u Hrvatskom saboru i godišnja neto plaća iznosi joj 121.384 kune.

>> Plenković se kloni naglih poteza, do cilja će korak po korak

Komentara 13

DI
dirižabl
12:34 11.11.2016.

Njegov problem nije koliki stan ima nego beskrvna politika koju vodi, a što bi hrvati htjeli da im premijer bude beskućnik, ne kužim, čime je recimo Ante Tomić zaslužio 30 tisuća kuna plaće a Plenković nije, uopće mi nije jasna poanta članka i ovih imovinskih kartica, u RH je sramota biti bogat, stvarno smo socijalistička kasaba

IS
istri
12:14 11.11.2016.

boli me kur sto i kolko neko ima. mene brine da kad platim vodu struju i nadalje ja zaboravijo sam na tv sto je luksuz, nakraju da ne duljim nek mi gospodin objasni sto raditi da prezivis. ponavljam ne smeta ne smeta mi sto i koliko neko ima vec da ja nakon punog radnog staza ponzija ode drzavi u raznim vidovima i meni ne ostane ni za bjedan zivot.

VE
velika
13:31 11.11.2016.

slažem se sa džirlabom ...ako je netko radio 20 goidna ima pristojna primanja neka i u eu pralamentu sve plaćen porez ...ako nema bar stan i 300 do 400 tisuća eur ušteđevine znači ne treba mi voditi zemlju jer ne zna ni kućni budget voditi... osimm toga i treba promijenti precepiciju visokih plaća u Hr nema više od 50 ljudi koji imaju visoku plaću a to su prije svega članovi uprave banaka i telekoma...to je mozda sa bonusima preko 2 do 3 mln hrk sve ove plaće na koje predsjedni sindikata plaćljivim glasom govore da ih treba progresivno oprorezivati a pričam o plaćama 15 -20 000 neto su plaće dobrog mesara u Njemačkoj i Irskoj i ne bi trebale biti predmet nikakvogg specijalnog oporezivanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije