Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Albanski predsjednik

Plenković i Meta razgovarali o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a

Andrej Plenković sastao se s albanskim predsjednikom Ilirom Metom
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/8
30.10.2019.
u 13:23

Meta je istaknuo važnost koju hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a ima za cijelu jugoistočnu Europu, dok je Plenković ponovio da su pripreme za sastanak na vrhu u Zagrebu između država članica EU-a i država jugoistoka Europe među prioritetima hrvatskog predsjedanja

Premijer Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima albanskog predsjednika Ilira Metu s kojim je razgovarao o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, među kojima će biti proširenje EU-a.

Meta je istaknuo važnost koju hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a ima za cijelu jugoistočnu Europu, dok je Plenković ponovio da su pripreme za sastanak na vrhu u Zagrebu između država članica EU-a i država jugoistoka Europe među prioritetima hrvatskog predsjedanja, navodi se u priopćenju Vlade RH.

Europsko vijeće odbilo je dati zeleno svjetlo Albaniji i Sjevernoj Makedoniji za početak pristupnih pregovora s EU-om. Eurozastupnici i povjerenik Komisije za proširenje EU-a Johannes Hahn pozvali su Europsko vijeće prošlog tjedna na plenarnoj sjednici EP-a na ispravak "povijesne pogreške" do zagrebačkog summita u svibnju.

Hrvatski premijer i albanski predsjednik još su izrazili zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim i bliskim političkim odnosima dviju zemalja, ali smatraju da je potrebno intenzivirati gospodarsku suradnju i uložiti napore za bolju prometnu povezanost, dodaje se u priopćenju.

Meta, koji boravi u uzvratnom državnom posjetu Hrvatskoj, sastao se u utorak s predsjendicom Kolindom Grabar-Kitarović, a primio ga je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednica je izjavila nakon sastanka s Metom da će Hrvatska i dalje snažno zagovarati europsku integraciju Albanije te kako smatra da je Europsko vijeće učinilo "veliku pogrešku" odbijenicom Albaniji i Sjevernoj Makedoniji da otvori pregovore o članstvu u europskom bloku.

Komentara 4

VA
Vagabundo
15:19 30.10.2019.

Bravo,treba nastaviti zagovarati europsku integraciju Albanije

ZA
zubalo_ankica
15:13 30.10.2019.

Odličan potez, trebama njegovati odnose s prijateljskim zemljama

DD
duda.dudica
15:26 30.10.2019.

Gdje su sada ovi koji govore kako HR nema dobre odnose s drugim zemljama??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije