Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITKA PREMIJERA
Povratak na članak

Plenković: Hrvatski antifašisti pridonjeli pobjedi nad fašizmom

Svoj doprinos pobjedi nad nacizmom i fašizmom u Drugom svjetskom ratu, koja je bila preduvjet za izgradnju današnje demokratske i ujedinjene Europe, dali su brojni hrvatski antifašisti, kojih se prisjećamo

Komentari 37

KO
korektor1619
22:09 21.06.2019.

Naše antifašiste koji su se skrivali po šumama i gorama treba pitati tko j i na koji način nakon rata pobio preko milijun nedužnih Hrvata.

VL
JU
Jugonostalgičar
23:50 21.06.2019.

Zahvalite onom čiju ste bistu izbacili sa Pantovčaka inače bi se danas Hrvatska vidjela sa Sljemena

VL
Avatar Observer
Observer
03:38 22.06.2019.

Na listi najvecih ratnih zlocinaca svih vremena deseto mjesto zauzima Josip Broz Tito. To je nepobitna cinjenica , sve ostalo obmanjivanje i demagogija.

VL
DH
dalibor.hren
07:24 22.06.2019.

Jako mudro izrečeno!

VL
ŽO
žoržet
00:06 22.06.2019.

plenkoviću, mora li se doista i oko nedvojbenih i globalno poznatih povijesnih činjenica o tome tko je u 2ww-u bio na pravoj a tko na krivoj strani toliko okolišati, odnosno zar je zaista baš tako teško, makar u povodu jednog državnog praznika, izustiti pojam hrvatskih titovih partizana - radi kojih danas i imamo samostalnu državu u ovim granicama, a ti priliku da joj budeš premijer!?!

VL
SJ
Samo ja
20:26 21.06.2019.

Hrvatski antifasisti su zeljeli sugoslaviju,i imali su fašisticke metode osvete il rijesavanja nelodobnih... Sta na to dodati?

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:27 22.06.2019.

Niti staljinisti, niti ustaše, niti velikosrbi nisu željeli da se činjenica o osnivanju prvog antifašističkog odreda i pokreta u Europi sastavljenog od većinom Hrvata i to usred Hrvatske, u Sisku, zna i poštuje. Svatko iz svojih razloga. Nije se trebaloo znati da su upravo Hrvati bili ti koji su na okupaciju i zločine talijanske i njemačke vojske odgovorili oružjem. Niti danas se ta činjenica ne uči u školama iako su gotovo svi sudionici stvaranja Republike Hrvatske iz 1990. godine potekli upravo iz tog pokreta otpora svjetskim ubojicama i okupatorima, nastalom na hrvatskom tlu, uključivši i predsjednika i sve počasne predsjednike HDZ-a. Nesreća Hrvata je bila u tome što je u Italiji osnovana i pripremljena subverzivna skupina ustaša, koja je deset godina bila na plaći talijanskog Ministarstva vanjskih poslova, čim su je Talijani kamionima u talijanskim uniformama i s talijanskim puškama doveli u Hrvatsku započela sa zvjerstvima nad svima onima koje je prema uputama okupatora trebalo početi ubijati odmah. U arhivi zagrebačkog Kaptola postoje rukom pisani zapisi katoličkog župnika iz Novalje na Pagu o masovnim strijeljanjima civila koji su dovedeni na Pag radi ubijanja jer je trebalo odmah uvesti ustašku strahovladu. Krije se još i danas i činjenica o oko 1500 katoličkih svećenika koji su sudjelovali i pomagali antifašističku borbu. Od župnika zagrebačke crkve Svetog Marka pa do brata nadbiskupa Stepinca, mnogi su Hrvati i katolici sudjelovali kao antifašisti.

VL
MS
mala_sova
19:25 21.06.2019.

Europa je bila demokratska puno prije bilo kakve pobjede nad fašizmom, dapače nakon pobjede nad fašizmom pola Europe je potonulo u komunistički mrak, ali razumljivo je da to jedan anemični sin partijskog funkcionerčića ne zna.

VL
Avatar VEVKA
VEVKA
07:46 22.06.2019.

Svijet voli pobjednike !!!...Živio drug Tito tamanitelj klerofašista nacista staške i cetnicke gamadi

VL
DU
Deleted user
19:18 21.06.2019.

pravi antifašisti borili su se za slobode i demokraciju pokorenih naroda što smo mi od svega toga imali zna se.

VL
OK
okolo
21:41 21.06.2019.

mi smo u školi učili da je ustanak naroda hrvatske bio u srbu...zašto su nas 50 g lagali...lažu li nas i dalje, zna li itko

VL
Avatar VEVKA
VEVKA
07:44 22.06.2019.

Ubrzani tecaj povijesti: Vecina Hrvata bili su ili domobrani ili partizani. Partizani su bili antifašisti. Ustaše su bile fašisti i bih izrodi, koji su suradivali sa cetnicima i koji su rasprodali pola Hrvatske. Razumljivo.????

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:34 21.06.2019.

Misli li na hrvatske antifašiste ili komuniste? Jer se stalno brkaju ta dva pojma. Komunisti se jako vole skrivati pod skutima antifašizma. Treba ih istjerati iz rupa. Smrt komunizmu-sloboda narodu!

VL
MA
Markos
20:00 21.06.2019.

Bravo Plenković! Ekstremisti sa obije strane, ljeve i desne nemaju što raditi u modernoj zapadnoj zemlji. Tako je i kod nas u Sloveniji, pa i u ostalom razvijenom svijetu. Prije kad to shvatite bit će vam bolje. Pozdrav iz zlovenije.. Neće i ići drugaćije nego sa uvažavanjem.

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
20:42 21.06.2019.

Za sve bud--e koji komentiraju Plenković nije pohvalio komuniste nego antifašiste !!! Samo ograničen um može imati nešto protiv antifašizma, isto kao onaj koji veliča komunizam !!

VL
MO
moškov
20:05 21.06.2019.

gospodine plenkovicu tko su hrvatski antifasisti?? ....partizani iz hrvtske??? ...djevojacke kose u rudnicima slovenije jos uvijek su zive???...pusti te te titoisticke ispraznice ....pogledaj sluzbene popise stanovnistva...pa ces vidjeti tko su stradalnici...pusti tu svoju pupavstinu ...nije ovo sr hrvtska ....ovo jee drzava hrvatska koju vode krivi ljudi i zene...zap

VL
MO
moškov
20:08 21.06.2019.

plenkovicu predsjednik hrvatskie vlade oktroirani jesi...ali povijest hrvata iz 2.svjetskog rata nisi ucio......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.