Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Hrvatski antifašisti pridonjeli pobjedi nad fašizmom

Svoj doprinos pobjedi nad nacizmom i fašizmom u Drugom svjetskom ratu, koja je bila preduvjet za izgradnju današnje demokratske i ujedinjene Europe, dali su brojni hrvatski antifašisti, kojih se prisjećamo
21. lipnja 2019. u 19:08 38 komentara 507 prikaza
Andrej Plenković na svečanom obilježavanju Dana hrvatske diplomacije
Foto: Robert Anić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Premijer Andrej Plenković uputio je u petak čestitku u povodu Dana antifašističke borbe u ime hrvatske Vlade i osobno ime te istaknuo kako su hrvatski antifašisti dali doprinos pobjedi nad nacizmom i fašizmom u Drugom svjetskom ratu, koja je bila preduvjet za izgradnju današnje demokratske i ujedinjene Europe.

Andrej Plenković PITANJE IMOVINE Plenković: Razgovarat ću s Kuščevićem, na njemu je da sve objasni

Obilježavajući 22. lipnja prisjećamo se dana kada je 1941. godine u Hrvatskoj, u šumi Brezovica pokraj Siska, osnovana prva antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi. Svoj doprinos pobjedi nad nacizmom i fašizmom u Drugom svjetskom ratu, koja je bila preduvjet za izgradnju današnje demokratske i ujedinjene Europe, dali su brojni hrvatski antifašisti, kojih se prisjećamo.

Uspostavom samostalne, slobodne i demokratske Hrvatske, pobjedom u Domovinskom ratu te punopravnim članstvom u Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji postali smo ravnopravnim sudionikom izgradnje zajedničke europske budućnosti, kao i očuvanja univerzalnih vrijednosti mira, slobode i ljudskih prava, napisao je premijer u čestitki te svim hrvatskim građankama i građanima čestitao Dan antifašističke borbe.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • korektor1619:

  Naše antifašiste koji su se skrivali po šumama i gorama treba pitati tko j i na koji način nakon rata pobio preko milijun nedužnih Hrvata.

 • dalibor.hren:

  Jako mudro izrečeno!

 • Avatar Trn
  Trn:

  Na listi najvecih ratnih zlocinaca svih vremena deseto mjesto zauzima Josip Broz Tito. To je nepobitna cinjenica , sve ostalo obmanjivanje i demagogija.