Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodna konferencija
Povratak na članak

Plenković: Hrvatska će u idućem desetljeću članstva stići ostatak EU-a

Hrvatska je u proteklom razoblju ostvarila strateške ciljeve i uspjela na financijskom planu, no kad se razmatra „element ukupne identifikacije društva, osobito političkih aktera” s tim postignućima, „tu još moramo puno raditi”, rekao je premijer Andrej Plenković

Komentari 8

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:38 12.06.2023.

Po cijenama sudeći Hrvatska je prestigla prosjek u EU, pogotovo cijenama nekretnina na Jadranu.

VL
GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
15:18 12.06.2023.

Glas za Andreja Plenkovića je glas za Stanimirovića i Pupovca, to je glas za "srpski svet"

VL
SA
sani1
15:06 12.06.2023.

A u čemu?

VL
MA
mari4ca
13:18 12.06.2023.

mi ćemo manje padati od ostatka evrope, pa ćemo se tako približiti njima.. manje ćemo padati jer manje proizvodimo i radimo, pa kada nestane struje u cijeloj evropi neće nas toliko boliti

VL
DU
Deleted user
18:02 12.06.2023.

Najveći političari imaju - viziju i karizmu. Sretno!

VL
DU
Deleted user
14:09 12.06.2023.

Istina je da je kradeze skoro ostvario sve svoje ciljeve. Ipak ima nade druge godine - ako idemo na izbore.

VL
ŠV
Švapski
12:52 12.06.2023.

Identifikacija s Europom manje je izražena što je osoba starija: svatko tko je socijaliziran u balkanskom socijalističkom miljeu teško će znati cijeniti Europske vrijednosti. Iznad svega, Europa im nudi mnoge financijske prednosti, posebice subvencije. Posebno važnu ulogu u prihvaćanju europskih vrijednosti među mladima ima obrazovanje. Nažalost, oni kvalificirani sve više napuštaju zemlju, tako da je udio protivnika Europe ponovno u porastu. Nadamo se da će Hrvatska jednog dana uspostaviti Europsko središte društva koje će je voditi u istinski bolju budućnost.

VL
EJ
ejStef
14:18 12.06.2023.

Nećemo nikada biti kao zapadna Europa, no možemo se nadati bar donekle približiti njima. Ako je mogla Irska, mogli bismo i mi, no to ostaje u teoriji, budući da se reforme koje je napravila Irska ne žele primijeniti ovdje... Samo da se ne pojavi opet neka vlada kao Milanovićeva, kada smo padali kada su drugi rasli. To nas je dodatno unazadilo 5-6 godina, a porezi su još uvijek veći nego su bili prije dolaska dotičnog... Ova vlada je bolja, ali treba nam netko još bolji. je, istina je da više nismo 2 odozdo, sada smo negdje 4-5, istina je da nam je standard narastao na nešto preko 70% prosjeka EU-a, no jako puno ovisimo o EU fondovima i turizmu. A i rast je više posljedica egzodusa nego rasta proizvodnje i usluga. Nema investicija, javne službe su sve glomaznije i neefikasnije, izmišljaju se razne birokratske procedure i formulari, raste i paradržavni segment, poslovanje je sve skuplje (ne gledajući cijenu radne snage) i birokratiziranije itd... Tek smo nedavno dosegli 2008. godinu po ukupnom BDP-u, s time da se udio države poprilično povećao... Što kada presahnu EU fondovi i kada zeznemo turizam, što se svojski trudimo?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.