Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAZIO PIJETET

Plenković: Genocid u Srebrenici predstavlja poraz čovječanstva

Slunj: Premijer i ministri dali izjavu za medije nakon sastanka sa županima
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
11.07.2022.
u 13:00

Procjenjuje se da je tijekom deset dana srpnja ubijeno više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka

Premijer Andrej Plenković objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je genocid u Srebrenici "poraz čovječanstva" i izrazio pijetet prema žrtvama, a sućut njihovim obiteljima. 

"Prošlo je 27 godina od genocida #Srebrenica koji predstavlja poraz čovječanstva. S pijetetom se prisjećamo više od 8000 bošnjačkih muškaraca, dječaka i civila ubijenih u Srebrenici. Duboko suosjećamo s njihovim obiteljima i najmilijima", napisao je Plenković na Twitteru. 

Obljetnica je genocida u Srebrenici što su ga 1995. godine nad Bošnjacima s tog područja počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

Procjenjuje se da je tijekom deset dana srpnja ubijeno više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka, a još uvijek se traga za posmrtnim ostacima njih oko tisuću. 

Bivši politički i vojni vođe bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić osuđeni su na doživotni zatvor zbog odgovornosti za počinjenje genocida u Srebrenici. 

>> VIDEO Kanaderi i stanovnici gase požar u Puli: 'Izgorjele su neke kuće i auti'

Komentara 3

PR
prajdali100
20:35 11.07.2022.

Gospodine premijeru,jučer je Aleksandar Vulin rekao " da u ovom dijelu Europe neće biti mira dok svi Srbi ne budu živjeli u jednoj državi. To će se kad - tad ostvariti". Čovjek otvoreno zvecka oružjem.Na ovu izjavu danas je reagiralo posebnom izjavom i američko veleposlanstvo u Srbiji.O svemu " Informativni program" HRT šuti ! Ništa se ne objavljuje.Davno sam napisao da je Drobca i Mrzlečki davno trebalo potjerati...

AN
ante7
15:23 11.07.2022.

Je si pitao Pupavca smiješ li to reći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije