Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divulje

Plenković, Božinović i Kotromanović u Divuljama o ovoljetnim požarima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
09.10.2017.
u 15:39

Izgorjela je površina Paga i Hvara zajedno

- Iskazali smo zahvalnost vatrogascima, policajcima, vojnicima i svim građanima koji su doprinosili suzbijanju požara.

U fazi smo konsolidacije podataka o štetama. Nakon što ih županije prijave, podnijet će se cjelovito izvješće u Vladi i vidjet ćemo na koji način možemo reagirati kako bi se što više nadoknadile - rekao je premijer Andrej Plenković nakon što je u Divuljama sudjelovao na sastanku "Raščlamba požarne sezone 2017." na kojemu su bili i ministri obrane Damir Krstičević i unutarnjih poslova Davor Božinović.

Premijer je najavio kako će u daljnjim fazama raščlambe uključiti ministarstva poljoprivrede, zaštite okoliša, regionalnog razvoja i europskih fondova i brojna javna poduzeća koja imaju značajnu ulogu u prevenciji i rješavanju problema. 

- Sada je vrijeme nakon što su ljetni mjeseci iza nas da na temelju iskustava izađemo s odgovarajućim planovima i većom operativnošću u sezonu 2018. Cilj ove analize je da vidimo što možemo popraviti u zakonskom okviru i što možemo napraviti u kvalitetnijoj koordinaciji različitih institucija, veća operativnost osobito u lancu zapovijedanju. Želimo vidjeti kakve iskorake možemo napraviti u financijskom pogledu – rekao je Plenković i kao ključan problem naveo koordinaciju, brži odgovorniji lanac zaposjedanja i ujednačeno javno komuniciranje u kriznim situacijama. Istaknuo je kako je ovo bila jedna od najgorih požarnih sezona koje smo imali.

- Na žalost, velik broj požara je podmetnut i tu je odgovornost policije da otkrije počinitelje – poručio je i iznio podatak kako je ovoga ljeta izgorjela površina Paga i Hvara zajedno. Plenković je zadovoljan što nije bilo ljudskih žrtava niti je izgorio ijedan infrastrukturni objekt.

Komentara 3

ZA
zadar1
16:16 09.10.2017.

koji kotromanovic😎😎😎

MI
Miilekubura
16:28 09.10.2017.

Kozromanović??? Ova novina je stvarno u ku ku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije