Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković, Božinović i Kotromanović u Divuljama o ovoljetnim požarima

Izgorjela je površina Paga i Hvara zajedno
09. listopada 2017. u 15:39 3 komentara 227 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Iskazali smo zahvalnost vatrogascima, policajcima, vojnicima i svim građanima koji su doprinosili suzbijanju požara.

lozovac OBRANJENE KUĆE Bolje stanje na požarištu kod Skradina, kiša pomogla vatrogascima

U fazi smo konsolidacije podataka o štetama. Nakon što ih županije prijave, podnijet će se cjelovito izvješće u Vladi i vidjet ćemo na koji način možemo reagirati kako bi se što više nadoknadile - rekao je premijer Andrej Plenković nakon što je u Divuljama sudjelovao na sastanku "Raščlamba požarne sezone 2017." na kojemu su bili i ministri obrane Damir Krstičević i unutarnjih poslova Davor Božinović.

Premijer je najavio kako će u daljnjim fazama raščlambe uključiti ministarstva poljoprivrede, zaštite okoliša, regionalnog razvoja i europskih fondova i brojna javna poduzeća koja imaju značajnu ulogu u prevenciji i rješavanju problema. 

- Sada je vrijeme nakon što su ljetni mjeseci iza nas da na temelju iskustava izađemo s odgovarajućim planovima i većom operativnošću u sezonu 2018. Cilj ove analize je da vidimo što možemo popraviti u zakonskom okviru i što možemo napraviti u kvalitetnijoj koordinaciji različitih institucija, veća operativnost osobito u lancu zapovijedanju. Želimo vidjeti kakve iskorake možemo napraviti u financijskom pogledu – rekao je Plenković i kao ključan problem naveo koordinaciju, brži odgovorniji lanac zaposjedanja i ujednačeno javno komuniciranje u kriznim situacijama. Istaknuo je kako je ovo bila jedna od najgorih požarnih sezona koje smo imali.

- Na žalost, velik broj požara je podmetnut i tu je odgovornost policije da otkrije počinitelje – poručio je i iznio podatak kako je ovoga ljeta izgorjela površina Paga i Hvara zajedno. Plenković je zadovoljan što nije bilo ljudskih žrtava niti je izgorio ijedan infrastrukturni objekt.

Andrej Plenković PREMIJER U SPLITU Plenković nije htio komentirati nove Todorićeve optužbe Gordan Jandroković Gordan Jandroković: 'Spremni smo bez SDP-a osnovati povjerenstvo za Agrokor' Državni vrh na Mirogoju Dan neovisnosti 'Domovinski rat je bio osloboditeljski. Komentari iz Beograda su neprihvatljivi...'

VIP izdvaja za Vas