Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan radosti

Premijer Plenković pozvao poslodavce da radnike puste na doček

Andrej Plenković i Gordan Jandroković
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/11
13.07.2018.
u 19:01

Tele2 odlučio da će njihovi zaposlenici imati slobodan dan u ponedjeljak te su pozvali i ostale kompanije da slijede njihov primjer

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak će se vratiti kući, a bez obzira na rezultat nedjeljne utakmice priprema im se veliki doček na kojem se očekuje i do sto tisuća građana. O tome koliko će ljudi doći na Trg bana Jelačića odlučit će i poslodavci koje je Večernji list u sklopu svoje inicijative o danu radosti pozvao da se pridruže slavlju osiguravajući slobodan dan svojim zaposlenicima. I premijer Andrej Plenković jučer je pozvao poslodavce da zaposlenicima omoguće da odu na doček.

Veliki trgovci već su odlučili da će zatvoriti dućane za vrijeme nedjeljne utakmice pa će tako Spar raditi do 16.30 sati, a Konzum, koji nedjeljama uopće ne radi ili radi do 15 sati, skratit će radno vrijeme u rijetkim trgovinama koje su i nedjeljom otvorene nakon tog vremena. Ipak, zasad je samo tvrtka Tele2 odlučila da će njezini zaposlenici imati slobodan dan u ponedjeljak te su pozvali da se i ostale kompanije povedu za njihovim primjerom.

– Tele2 uvijek u fokusu ima svoje korisnike, ali svjesni smo da bez sretnih djelatnika nema ni zadovoljnih korisnika. Dio našeg načina poslovanja je i slavlje pobjeda, a ovo je i te kako razlog za slavlje. Ponosni smo što možemo barem ovako doprinijeti uspjehu koji su vatreni za nas već ostvarili. Pozivamo i ostale kompanije da se povedu za našim primjerom jer ovo su dani koji se ne zaboravljaju – izjavila je Jasmina Gregurek, članica uprave Tele2 Hrvatska.

U redovima poslodavaca imaju podijeljene stavove o ovakvom potezu jer ne vide razloga zašto bi zatvorili svoje tvrtke u svim dijelovima Hrvatske iako su svjesni da će produktivnost rada s obzirom na fokus zaposlenika na nogomet vjerojatno biti niska. Neće svi otići u Zagreb, kažu, objašnjavajući da nije potrebno proglasiti neradni dan u cijeloj Hrvatskoj. Ipak, drže da nema smisla raditi u nedjelju za vrijeme utakmice jer i sami poput svojih zaposlenika žele opušteno gledati utakmicu. Poslodavci svakako ističu da je uspjeh vatrenih donio ekonomski optimizam koji se prelio i na motivaciju zaposlenika te potaknuo potrošnju građana.

Komentara 42

Avatar Narod
Narod
04:18 14.07.2018.

Sto je Dalic u nogometu Plenkovic je u politici, nema protivnika.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
19:03 13.07.2018.

Sto kaze? " Dajte marginalcima da slave" .

AA
alan.alanh
17:44 13.07.2018.

Nas premijer je nevjerojatno dobar. Da ih je barem vise takvih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije