Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardić:

'Plenković je obmanjivao javnost da struja neće poskupjeti'

Davor Bernardić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.08.2017.
u 12:27

Optužio je i HEP jer teret naknade za obnovljive izvore energije prebacuje na građane te je ocijenio da za to nema opravdanja.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je u četvrtak na svojoj Facebook stranici da je premijer Andrej Plenković obmanjivao javnost kada je početkom godine tvrdio da neće doći do povećanja cijene struje budući da je Vlada da današnjoj sjednici odlučila povećati cijene, istaknuvši da je to novi udar na građane koji nema opravdanja.

"U veljači 2017. Plenković je osobno izjavio da njegova Vlada traži rješenje da ne poveća struju. S naslovnica novina su stizale poruke da Plenković drži sve pod kontrolom i da povećanja struje neće biti. Danas druga priča: na Vladi povećanje struje, Plenković se sinoć sakrio i gurnuo Martinu Dalić da objavi lošu vijest. Sedam mjeseci obmanjivanja da neće dići cijenu struje!", napisao je Bernardić na Facebooku.

Optužio je također HEP jer teret naknade za obnovljive izvore energije prebacuje na građane te je ocijenio da za to nema opravdanja.

"HEP, javna tvrtka, koja se hvali dobrim rezultatima, teret naknade za obnovljive izvore energije prebacuje na građane. Novi udar na standard građana za koji nema opravdanja! I novi dokaz nevjerodostojnosti ove Vlade!", piše Bernardić.

Vlada je danas na sjednici donijela odluku o rastu naknade za obnovljive izvore energije (OIE) sa sadašnjih 3,5 lipa po kilovatsatu (kWh) na 10,5 lipa po kWh od početka rujna, što će prosječan račun za električnu energiju poskupjeti za oko 20 kuna mjesečno.

Komentara 13

KA
kajbum
12:48 31.08.2017.

Idi bre u srbiju

B2
bokida 2
13:24 31.08.2017.

Koliko moraš biti glup da kritiziraš Plenkovića za nešto šta je svima nama priskrbila SDP-ova vlada zadnjih dana vladavine. Bernardiću, zaista ti netko očito namjerno daje krive informacije da ispadneš što gluplji

MA
marijaqwer
13:08 31.08.2017.

Plačljivi Bernardić ocrnjuje Plenkovića za poskupljenje struje ( i nada se političkim bodovima ) , a kao ozbiljan političar trebao bi znati da je prethidno poskupljenje od 23% dopustila sdp vlada, a i ovo sadašnje poskupljenje je posljedica ugovora koje je u sdpovoj vladi potpisao glavni koalicijski partner ( stranka profesionalnih uhljeba ) Vrdoljak. Zato Bernardiću bolje šuti, jer ovo je nastavak iste politike hdzsdp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije