Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

Plenković: Otvaranje britanskog tržišta rada za Hrvate bilo bi vrlo pozitivno

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/11
05.03.2018.
u 14:26

Hrvatska nastoji iskoristiti pregovore o izlasku Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije kako bi se status hrvatskih državljana izjednačio s onim ostalih država članica na britanskom tržištu rada

Odluka Ujedinjenog Kraljevstva da ne produlji ograničenja za Hrvate na svom tržištu rada ne bi utjecala na dinamiku britanskog tržišta rada, a bila bi vrlo pozitivno primljena u Hrvatskoj, ocijenio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković tijekom sastanka u Banskim dvorima s britanskim ministrom za izlazak iz Europske unije Davidom Davisom.

"S obzirom na sveukupni broj hrvatskih državljana i veličinu tržišta rada, takva odluka bila bi vrlo pozitivno primljena u Hrvatskoj, a ne bi ni na koji način utjecala na dinamiku britanskog tržišta rada", kazao je premijer, a prenosi vlada u priopćenju.

Hrvatska nastoji iskoristiti pregovore o izlasku Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije kako bi se status hrvatskih državljana izjednačio s onim ostalih država članica na britanskom tržištu rada, rekao je Plenković naglasivši da je za Hrvatsku važno da UK ne produlji ograničenja za hrvatske državljane na svom tržištu rada.

Davis posjećuje države članice uoči sastanka Europskog vijeća 23. ožujka kada će se razgovarati i o daljnjem odnosu između EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministar Davis predstavio je viziju budućih odnosa s Europskom unijom, izrazivši uvjerenje da će oni i dalje biti prijateljski i saveznički. Naglasio je komparativne prednosti koje Velika Britanija kao globalna država ima i koje će joj, prema planovima britanskih pregovarača, omogućiti da i u budućnosti s Europskom unijom ostvari odnos od obostrane koristi. Izvijestio je i o britanskim stavovima vezano za trenutni tijek pregovora.

Plenković i Davis također su razgovarali o bilateralnim pitanjima te sigurnosnoj i vojnoj suradnji, stoji u priopćenju.

Komentara 14

GO
goran2hr
14:47 05.03.2018.

Ne, "jako dobro" bi bilo, kada bi Plenković reindustrijalizirao Hrvatsku, pa da više britansko tržište rada, Hrvatima ne bude nešto bitno.

DI
Direkt
15:02 05.03.2018.

Plenki odlučio ugasiti Hr.

LU
lunar777
15:28 05.03.2018.

Radije ti dovedi britanske radnike u Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije