Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOČENJE Suđenje sindikalnoj čelnici Ani Knežević za pronevjeru 70.500 kuna

Playboy – stručna literatura Sindikata trgovine Hrvatske

20.02.2009.
u 21:36

ZAGREB – Sindikalnim novcem kupovao se i Playboy kao stručna literatura, a postojala je interna šala kako Ana Knežević svome suprugu kupuje inspirativno štivo – svjedočila je Mirjana Neuner, bivša administrativna tajnica Sindikata trgovine Hrvatske (STH) na današnjem nastavku suđenja zbog pronevjere 70.500 kuna iz blagajne STH.

Sistematski pregled
Naime, A. Knežević tereti se da je kao predsjednica STH od siječnja do prosinca 2001. potpisala devet obrazaca za novčanu pomoć sindikalcima koji to nisu tražili te je na osnovi tih obrazaca trećeoptužena Radmila Rumbak za A. Knežević podigla 24.500 kuna. Za slično se tereti i drugooptužena Draga Mišeljić. Ona se tereti da je između travnja i rujna 2001. podigla 11.000 kuna koje je poslije preuzela R. Rumbak.

– Vidjela sam dokumentaciju, nazočila pravljenju proračuna i predočeni su mi računi za skupocjene ženske torbice, sunčane naočale i parfeme koji su kupovani novcem sindikata. Čak sam vidjela i račun za sistematski pregled supruga A. Knežević koji nikad nije bio član STH – svjedočila je M. Neuner.

Imam dokaze
– Molim vas da se moj muž više ne spominje. Umro je 2005. godine, bio je hrvatski branitelj i dobrovoljni davatelj krvi te nije trebao plaćati participaciju za preglede. Imate li vi uopće dokaz o tome što govorite – uznemireno je pitala.

– Dokaze imam, a ako se ne varam, već su priloženi u spis. Ali ako slučajno nisu tu, donijet ću ih – M. Neuner nije joj ostala dužna.

Pošto joj je tako hladnokrvno uzvratila A. Knežević je imala potrebu objasniti kako je Playboy koji je M. Neuner spomenula kupljen isključivo u stručne svrhe. – Playboy o kojem ona govori još je u prostorima sindikata, a kupljen je zato što je u njemu bio članak Kako se trebaju odijevati prodavačice – rekla je A. Knežević.

Ipak na tvrdnju M. Neuner da joj se A. Knežević jednom nasmijala u lice i rekla kako njoj nitko ne može ništa, A. Knežević samo se podsmjehnula.

– Kad sam D. Mišeljić prijavila nepravilnosti koje sam zapazila, ona i A Knežević rekle su mi da ništa od toga ne mogu dokazati – završila je M. Neuner.


Sudac: 'Hoćete i mene opunomoćiti?!'

Uz svjedočanstvo M. Neuner prašinu je podiglo svjedočanstvo Amalije Jelić, sindikalne povjerenice Name. – Opunomoćila sam A. Knežević da se potpisuje mojim imenom na zahtjeve za novčanu pomoć – rekla je smireno ne shvaćajući u čemu je problem da se netko potpisuje njezinim imenom. – Hoćete i mene opunomoćiti?! – upitao ju je u nevjerici sudac Zorislav Kaleb.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije