Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavili Auto Violu

'Platili smo 94.000 kuna za vozilo, a tri ga mjeseca čekamo'

'24.07.2013., Osijek - Tvrtka Spin je od zastupnika Peugeot, Auto Viole Osijek narucila i platila automobil jos u travnju, a do danas ga nije dobila. Ivan Matejasic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
25.07.2013.
u 07:42

Peugeot Hrvatska raskinuo je koncesiju s ovom osječkom tvrtkom jer ih je, kažu, prevarila i stvorila štetu imidžu marke

Automobil "ispod čekića" osječka tvrtka Spin naručila je 1. veljače. Isplatila je svih 94.000 kuna do 15. travnja, a datum je to kada su, kažu, trebali preuzeti i ključeve. No Auto Viola, donedavni koncesionar Peugeota za Slavoniju, još im nije isporučio vozilo.

"Ne želimo se zamjerati"

– Stiglo je u Zagreb, postoji prijava, no mi ga još čekamo. Smiruju nas i govore: "Sad će, idući tjedan" – kaže Ivan Matejašić, direktor Spina. Informatičkoj tvrtki koja zapošljava 50-ak djelatnika ovo je vozilo trebalo biti servisno, a neophodno im je za rad. Angažirali su i odvjetnika. Auto Viola nije isporučila automobile ni još nekolicini kupaca, mahom poduzetnika. Razlog su, nagađaju, financijske teškoće u koje je ova osječka tvrtka zapala. Kaznenu prijavu protiv njih podnijet će jedan vukovarski obrtnik.

– Dogovor je bio da ću čekati najviše deset dana, a prošla su dva mjeseca. Nitko ništa ne zna – ogorčen je ovaj Vukovarac. Slično je prošao i poznati osječki poduzetnik. – Svi koji nismo dobili vozilo, oštećeni smo jer nam je ono nužno za poslovanje. Ne želim pisati kaznene prijave, ovo je mali grad – kaže poduzetnik koji je za automobil izbrojio oko 140.000 kuna. Ne želi se, dodaje, nikome zamjeriti.

"Naštetili su nam ugledu"

Zbog dosjetljivosti je probleme uspio izbjeći Ferdo Kraljević, suvlasnik poduzeća Ferivi Co, koje prodaje sportsku opremu.

– Bio sam upoznat sa situacijom u Auto Violi, naručio sam kod njih vozilo, ali sam inzistirao na tome da platim direktno Peugeotu Hrvatska. Učinio sam to i dobio sam vozilo na vrijeme – kaže Kraljević. Vlasnik bivšeg koncesionara Franz Viola kaže da od odgovornosti ne bježi.

– Peugeot Hrvatska raskinuo je u svibnju koncesiju s nama, a račun nam je nešto kasnije blokiran. Čeka nas predstečajna nagodba – navodi Viola prozivajući Peugeot za "problem u komunikaciji". Broj radnika pao je sa 38 na 14, a plaće kasne. Generalni uvoznik odgovara pak da je koncesija raskinuta jer je Auto Viola "nanijela financijsku i komercijalnu štetu marki Peugeot, kao i štetu za imidž marke".

– Auto Viola svjesno nas je prevarila stvarajući tako predrasude o marki Peugeot. Ona je neovisan poslovni subjekt pa ne možemo snositi odgovornost za njihove poslovne poteze – ističu u Peugeotu Hrvatska.

>>Zubak prodaje udjel u P.Z. autu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije