Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijenja strategiju

Zubak prodaje udjel u P.Z. autu

'05.04.2011., Zagreb -  Zagrebacki velesajam, paviljon 10a. 6. medjunarodni sajam Zagreb transport show - premijera prvog hrvatskog autobusa Crobus,model Zora, kojeg je predstavio AutoZubak.. Pavao Zu
'Marko Prpic/PIXSELL'
24.07.2013.
u 11:17

Ulaskom Hrvatske u EU otvorio je nove tržišne mogućnosti pa je Grupa Zubak definirala četiri nova strateška pravca

Prodajom 50-postotnog udjela tvrtka AutoZubak izašla je iz vlasništva u P.Z. Autu. Iako je ta poslovna aktivnost, kako poručuju iz AutoZubaka, obavljena u dogovoru s Volkswagenom i dosadašnjim partnerom Porsche Holdingom, cijena prodanog udjela zadržana je u tajnosti.

Vlastita maloprodaja

Nakon prodaje, poručuju iz tvrtke, svoje će buduće aktivnosti usmjeriti na razvoj vlastite maloprodajne i servisne organizacije.

– Volkswagen i dalje ostaje naš strateški partner te dugoročna orijentacija, a u sljedeće četiri godine Grupa Zubak investirat će 400 milijuna kuna u razvoj vlastitih projekata – naglasio je Pavo Zubak, vlasnik svih tvrtki Grupe Zubak.

Objašnjavaju da je ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvorio nove tržišne mogućnosti te je definiran dugoročan razvoj Grupe Zubak u četiri glavna strateška pravca.

– Prvi od četiri strateška pravca jest projekt repozicioniranja AutoZubaka koji će biti popraćen snažnim investicijskim ciklusom, ponajprije u razvoj vlastite prodajno-servisne mreže – poručili su priopćenjem iz uprave. Razvoj maloprodajne i servisne organizacije AutoZubaka temeljit će, kako su poručili, na gradnji i preuzimanju novih prodajnih i servisnih centara u Hrvatskoj i inozemstvu, potom na izravnom uvozu dijelova i opreme te na repozicioniranju projekta \"Upravljanje voznim parkom\".

Drugi strateški cilj AutoZubaku svakako je razvoj ORYX Grupe uz zadržavanje vodeće pozicije ORYX rent-a-cara na hrvatskom tržištu te preuzimanje vodeće pozicije ORYX Asistencije, koja danas broji više od 95 tisuća članova, u djelatnosti pomoći na cesti za vozače.

Treći strateški pravac tvrtke jest razvoj Crobusa koji se na našem tržištu jedini bavi projektiranjem i proizvodnjom autobusa, a čija je tvornica u Sesvetskom Kraljevcu početkom ovog mjeseca puštena u rad.

Nova radna mjesta

Probna je proizvodnja Crobusa pokrenuta još 2011. godine modelom Zora koji su kupili u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a ukupno je u cijeli projekt Crobusa od njegova početka 2006. godine do danas vlasnik Pavo Zubak uložio 320 milijuna kuna.

Prvi ugovori o proizvodnji autobusa za Irak već su potpisani, a autobusi se proizvode na temelju šasije švedske Scanije, dok je konstrukcija rad hrvatskih inženjera.

– Odlučili smo se razvijati vlastiti dizajn. Naš autobus ima najmodernija tehnička rješenja i po mišljenju stručnjaka pripada najvišoj klasi. Sad imamo svoj prepoznatljiv proizvod – poručio je još na otvaranju svoje tvornice Zubak.

Posljednji strateški pravac na koji će tvrtka AutoZubak staviti poseban naglasak jest razvoj Veladriona, nedavno otvorenog poslovno-turističkog centra u Žrnovnici!

Cijeli kompleks čine dva hotela i dvije vile s pripadajućim sportsko-rekreacijskim sadržajem i flotom brodova za najam. Ukupna investicija vrijedna je 100 milijuna kuna, a otvoreno je i 30 novih radnih mjesta. 

>> Zubakov Crobus otvorio tvornicu vrijednu 180 milijuna kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije