Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI VOJNIK

Planirao terorističke napade i atentate na poznate političare

Foto: Facebook
21.02.2019.
u 10:12

Bivši zaposlenik obalne straže napravio je popis mogućih žrtava u Excelu, a na Googleu je istraživao odakle se najbolje vide kongresnici u Washingtonu.

Časnik američke obalne straže uhićen je nakon što je policija otkrila da je planirao teroristički napad kao i atentate na istaknute demokrate pa i medije, prenosi Washington Post.

Na sud u saveznoj državi Maryland danas bi trebao pristići Christopher Paul Hasson koji je optužen za posjedovanje oružja i droge.

U sudskim spisima navode se e-mailovi iz 2017. godine u kojima je Hasson pisao o "zanimljivoj ideji koja je uključivala biološke napade te napade na zalihe hrane". Prilikom uhićenja kod njega je pronađeno 15 komada vatrenog oružja s više od 1000 komada municije.

Uhićeni ekstremist, kako tužitelji navode, imao je popis zastupnika Demokratske stranke, a osim njih i neke aktiviste te medijske komentatore. On je od 1988. do 1993. služio u mornaričkom pješaštvu i u nacionalnoj gardi dvije godine u 90-ima, a od 2016. godine u Washingtonu radio je u obalnoj straži.

Postoje indicije da je Hasson proučavao manifest koji je objavio ultradesni terorist Breivik koji je prije 8 godina u Norveškoj ubio 77 ljudi želeći tako pridonijeti borbi za "bijelu Europu".

U protekle dvije godine nabavljao je velike količine oružja, a pronađeno je i 4200 komada Tramadola koji sadrži opijate.

Glasnogovornik obalne straže objavio je da Hasson više nije njihov zaposlenik.

Umirovljenik do glave propao u gnojivo

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:32 21.02.2019.

ajde da se netko sjetio da riba smrdi od glave a ne da ubijaju sirotinju po trznicama i crkvama.

KO
korisnik997
12:01 21.02.2019.

gdje su sad ovi dezurni komentatori...valjda nema komentara jer ovo nije svrstano u Islamski teroristicki napad 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije